luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  AMEFA Arad nu participă în Cupa României la polo! Antrenorul Cosma: „Avem probleme financiare”

  de Dan Lazăr | 3 februarie 2020, 8:26 PM | Sport

  0

  Aradul are bazin nou, însă echipa sa de polo nu poate participa la prima competiție oficială a anului, turneul final al Cupei României, din pricina problemelor financiare.

  Întrebat de ce echipa sa este singura absentă la turneul Cupei din Capitală, antrenorul CS AMEFA, Cristian Cosma, ne-a declarat: „99% din cauza problemelor financiare. Noi am avut un proiect în cadrul finanțărilor nerambursabile, aprobat de Primăria Arad, prin CMCA, însă acesta se întindea până la 31 decembrie 2019”.

  Proiect aprobat de Primărie

  250 de mii de lei a fost suma primită de echipa de polo AMEFA Arad în cadrul primei sesiune de proiecte din cadrul programului „Promovarea sportului de performanță” al CMCA. Încă 110.000 de lei au fost aprobați de CMCA pentru proiectul „Polo juvenil arădean în Campionatele Naționale 2019”, al CS AMEFA. De asemenea, clubul prezidat de Gheorghe Biriș a mai primit 180.000 de lei pentru proiectul „Tradiție în sportul arădean – haltere seniori și juniori” și 10.000 de lei pentru proiectul „Cupa Aradului – haltere 2019”.

  Pentru 2020 nu a fost încă deschisă linia de finanțare.

  Doar AMEFA lipsește de la Cupă

  Cupa României la polo – ediția 2020 se va desfășura în perioada 13-14 februarie, la bazinul Ghencea din București. La acest eveniment participă șapte din cele opt echipe ale Superligii. Sistemul competițional este direct eliminatoriu (sferturi de finală, semifinale și finala), campioana Steaua fiind calificată direct în penultima fază.

  Programul sferturilor – Joi 13 februarie
  Ora 8:30, CSM Oradea vs Poli Cluj-Napoca
  Ora 10:00, Dinamo București vs Rapid București
  Ora 11:30, CSM Corona Brașov vs Sportul Studențesc

  Primele jocuri, la Cluj

  Poloiștii arădeni susțin primele jocuri din acest an calendaristic în bazinul din Cluj-Napoca, în 29 februarie și 1 martie, în cadrul primei etape din returul grupei valorice B a Superligii. „Față de prima parte a campionatului, nu avem noutăți în ceea ce privește lotul”, ne-a informat antrenorul Cosma.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.