luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ambulanță SMURD pentru Nădlac și localitățile învecinate

  de Andrei Fuliaș | 28 februarie 2020, 7:35 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  (foto: smurd.ro)

  Consilierii județeni arădeni au votat în ședința de vineri o decizie importantă pentru orașul Nădlac, dar și pentru localitățile din jurul acestui oraș. Mai exact, este vorba despre un proiect de hotărâre prin care ar urma ca cei de la Consiliul Județean Arad să doteze punctul SMURD din Nădlac cu o Ambulanță de tip B.

  Potrivit proiectului de hotărâre în cauză, perioada de folosință a respectivei ambulanțe va fi de un an de zile, cu posibilitate de prelungire a termenului, cu acordul părților.

  „Una dintre prioritățile noastre o reprezintă îmbunătățirea condițiilor în sistemul de sănătate, astfel încât arădenii să beneficieze de servicii de calitate. Sistemul de urgență reprezintă cea mai importantă componentă deoarece implică salvarea de vieți. SMURD Nădlac deservește mai multe localități, implicit traficul de tranzit aferent zonei de frontieră, astfel încât dotarea cu o nouă ambulanță este necesară, deoarece actuala ambulanță este defectă de câteva luni, iar activitatea SMURD Nădlac este blocată”, transmite Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prin intermediul unui comunicat de presă.

  În plus, Consiliul Județean Arad a depus un proiect prin care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad va primi o serie de autospeciale şi echipamente în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile.

  Prin acest proiect, ISU Arad ar urma să primească trei ambulanţe pentru asistenţă medicală de urgenţă tip B2,  dar și alte echipamente de intervenție în caz de urgență.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.