joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ambulanța și-a deschis porțile! Zâmbete și același dulce stil clasic (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 18 septembrie 2015, 10:43 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. A fost Ziua Porților Deschise la Serviciul de Ambulanță din Arad. Nu am mai fost în curtea celor de la ambulanță din urmă cu ceva mai bine de un an. Atunci era o adevărată revoluție,una câștigată de popor, una în care am văzut fețe încrâncenate, oameni supărați, sirene, vuvuzele, totul din cauza șefului de atunci, Robert Schill.

  Majoritatea a câștigat. Schill a fost înlăturat și ambulanțierii și-au văzut mai departe de treabă. O nouă conducere, aceeași meserie, dar – astăzi – am văzut zâmbete pe fețele oamenilor de acolo, bună dispoziție, și, important poate, mulți doritori de a-și face – cel puțin – o poză cu șefa. Concluzia noastră a fost că… e bine.

  Altfel, am observat același dulce stil clasic. Nu e vina lor,că nu ei, sau nu noi românii l-am inventat. Noi doar îl perpetuăm. La ce ne referim? La faptul că odată intrați în curtea Serviciului de Ambulanță – cu patru-cinci minute întârziere – am văzut acea clasică așezare în careu: preoții și șefii în față, oamenii din sfera politică sau directorii ori șefii altor instituții ale statului într-o parte (n.r. se văd toți în fotografiile din galerie) și angajații în cealaltă parte, cu toții „închiși” de cei din gardă, care purtau drapelul. Toți erau cuminți, la locul lor, ascultând slujba și apoi speech-ul Prea Fericitului Timotei Seviciu.

  Cine a schimbat atmosfera? Câțiva elevi de la un liceu arădean, erau din clasa a IX-a, care încă de la intrarea în curte aplaudau frenetic. Nici ei nu știau de ce, dar era bine că o făceau 🙂 Foarte simpatici…

  În curte era plin de copii. Mici și foarte mici. Dacă cei mari erau mai preocupați în a pune întrebări despre dotările mașinilor, cei mici se voiau cu toții la volan ca să facă… tit-tit. Frumoși 🙂

  Nu a lipsit nici exercițiul prin care medicii și șoferii de pe ambulanță ne-au arătat cum se intervine la un anumit caz. Au făcut-o în cel mai serios mod. Cu mască de oxigen, cu guler, cu targă, cu sirene. Toată gama.

  Finalul a fost fericit, cu sucuri, cafea, puțină șampanie și multe, multe poze, dar și socializare.

  „Ziua Porților deschise este un culoar de comunicare, o radiografie realistă a ceea ce înseamnă activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Arad. O șansă pentru cei care doresc să afle câte ceva din tainele asistenței medicale de urgență prespitalicească, precum și de a vizualiza tehnica din dotare”, a declarat Raveca Mărioara Nicoară, manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Arad. Asta am copiat-o de la aradon.ro 🙂 Noi eram ocupați cu fotografiile,buna dispoziție și… socializarea 😉

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.