Ambasadorul SUA este uimit de proporțiile fabricii Greenbrier-Astra Rail din Arad… dar ce spune despre „Revoluția fiscală” și Legea Justiției din România? | Foto / Video

  de G. Tomescu | 8 noiembrie 2017, 10:15 PM | Știri Arad | Video

  0

  Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Hans G. Klemm, a vizitat astăzi cel mai nou punct de lucru Greenbrier în România, fabrica Astra Rail Industries din Arad, principalul obiectiv al acestei vizite fiind acela de a-și arăta suportul pentru noua companie fuzionată sub steagul american. Ambasadorul a fost însoțit de consilierul politic Matthew Jones, specialistul în științe politice Alexandru Climescu și specialistul în relații publice Lucian Crușoveanu, precum și de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

  „Este extraordinară! Nu aveam idee de proporțiile muncii care se depune aici la Greenbrier-Astra. Nu credeam că e de o asemenea magnitudine. Am aflat doar în cursul acestei după-amiezi de istoria, de mândra tradiție a acestui loc, de manufactura de înaltă calitate care se face aici. Sunt încă uluit de dimensiunea a ceea ce se petrece aici în România, în Arad, și sunt foarte mândru de acest parteneriat”, a spus în fabrica din Arad Hans G. Klemm, Ambasadorul SUA în România.

  Compania americană Greenbrier Companies Inc. și fabrica de vagoane de marfă din Arad, Astra Rail Management GmbH, au fuzionat pe 1 iunie 2017, luând naștere compania Greenbrier-Astra Rail.

  Ambasadorul a vorbit la Arad și despre tensiunile politice din România

  Dacă tot a venit aici, Hans Klemm a fost întrebat de jurnaliștii arădeni și despre modificările fiscale care au fost aprobate în Guvernul României tocmai în timpul vizitei acestuia în fabrica arădeană.

  „Sincer, am fost aici întreaga după-masă, așa că nu știu ce e în pachetul de măsuri fiscale aprobat de Guvern. Am mai spus și altădată, sper că Guvernul se gândește să facă schimbări de politici luând în considerare principiile de stabilitate, predictibilitate și transparență și să se consulte cu toate părțile implicate înainte să ia decizii. Să facă o analiză de bază, de cost-beneficiu, înainte să ia decizii. Asta am încurajat, asta a încurajat America să facă România în timpul fiecărui Guvern românesc de până acum”, a spus Hans Klemm.

  Cât despre schimbarea Legii Justiției și protestele din ultimele zile, Ambasadorul SUA în România a evitat să facă publică opinia sa personală, dar a transmis punctul de vedere al Statelor Unite ale Americii.

  „Guvernul meu… și trebuie să accentuez asta, Guvernul Statelor Unite și-a exprimat, cred că în 29 august, adânca îngrijorare față de propunerile Ministrului Justiției. Acele îngrijorări nu s-au schimbat”, a precizat Hans Klemm.

  Bernd Boese, CEO Greenbrier Europe: „Suntem încrezători în capacitatea noastră de a ne menține poziția de lider în industria feroviară”

  „Realizarea acestei fuziuni reprezintă un moment special pentru compania noastră și pentru orașul Arad. Este o oportunitate incredibilă de a ne îmbunătăți și extinde produsele în ampla industrie feroviară. Îmbinând administrarea eficientă a Astra Rail Industries S.A. și pe cea a Wagony Swidnica din Polonia, suntem încrezători în capacitatea noastră de a profita de această oportunitate și de a ne menține poziția de lider pe acest segment. Suntem mai mult decât onorați să îl avem alături de noi pe însuși Ambasadorul SUA în România ca prim reprezentant oficial care ne vizitează la nașterea Greenbrier Europe”, a trasmis printr-un comunicat de presă Bernd Boese, CEO Greenbrier Europe.

  GREENBRIER EUROPE a luat ființă în iunie 2017 prin fuzionarea companiilor The Greenbrier Companies, Inc. (NYSE: GBX) și Astra Rail Management GmbH. Cu un total de peste 4000 de angajați (2400 angajați în Romania și 1650 angajați în Polonia), Wagony Świdnica și Astra Rail Industries S.A. dezvoltă și produc vagoane și boghiuri. Greenbrier Europe derulează proiecte în trei birouri de inginerie amplasate în Polonia, România și Slovacia. Greenbrier, cu sediul central în Lake Oswego, Oregon, este un furnizor de top de echipamente de transport și servicii pentru industria feroviară.

  Compania Świdnica din Polonia a fost achiziționată de către The Greenbrier Companies din SUA în anul 1998, iar între anii 2011-2012, Wagony Świdnica a achiziționat două ateliere de reparații în Polonia: ZNTK” Oława” și ZTK”SIARKOPOL”.

  În 2012, omul de afaceri german Thomas Manns a cumpărat proprietățile Astra Rail Industries și, împreună cu Bernd Böse, care conduce activitatea operațională a Astra Rail Industries, a construit afacerea bazată pe mai multe fabrici, dezvoltând-o într-o operațiune deosebit de profitabilă cu trei fabrici de producție, inginerie și reparații în Arad, Severin și Caracal, în decursul a doar câtorva ani.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.