vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ambasadorul Republicii Moldova vine la Consiliului Județean Arad

  de Special Arad | 21 martie 2018, 6:25 PM | Administraţie

  0

  Sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad va găzdui vineri, 23 martie 2018, de la ora 10.00, o manifestare dedicată aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

  Cu acest prilej, Excelența Sa dr. Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la București va susține o conferință publică pe această temă, fiind însoțit de către prof. dr. Ionuț Cojocaru, de la Universitatea București. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina – filiala „Vasile Stroescu” Arad.

  „Marcăm aici, la Arad, în capitala politică a Marii Uniri, aniversarea marelui moment istoric de acum o sută de ani, care a declanșat procesul desăvârșirii statului național unitar român, prin alipirea Basarabiei la România, în urma votului Sfatului Țării de la Chișinău”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Mihai Gribincea a fost Consilier al Înaltului Comisar OSCE, membru al Misiunii ONU din Timorul de Est şi al Misiunilor OSCE din Georgia şi Croaţia, şef al departamentului Securitate europeană şi probleme politico-militare din cadrul MAE al Republicii Moldova. A fost ambasador al Republicii Moldova în Belgia, Olanda şi Luxemburg precum şi şef al misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO. A făcut parte din corpul diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă (´93 – ´94).

  Este absolvent al Facultatății de istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova (Chișinău, 1986) și al Facultății Relații internaționale din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București (1992). Și-a susținut doctoratul în istorie la Universitatea București, avându-l conducător științiific pe reputatul istoric Dinu C. Giurescu (1995).

  A publicat volumele „Trupele ruse în Republica Moldova: factor de stabilitate sau sursă de pericol?” și „Descriptio Bessarabiae” (Hărțile Basarabiei).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.