miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ambasada Greciei dezminte informațiile legate de testarea turiștilor

  de - | 1 iulie 2021, 1:06 PM | Internaţional

  0

  Confuzia generată miercuri seara, privind testarea obligatorie a tuturor persoanelor care intră în Grecia, a fost din cauza unei greșeli de traducere transmisă de Ambasada României din Atena către MAE, susțin surse din minister, pentru Digi24.ro.

  În urma acestei comunicări, purtătorul de cuvând al MAE a declarat, la Digi24, că toți românii, indiferent dacă sunt vaccinați, vor fi testați obligatoriu la intrarea în Grecia. Joi dimineață, Ambasada Greciei la București a transmis că nu s-au schimbat condițiile de intare în țară, iar testarea este aleatorie.

  Urmează ca MAE să transmită o comunicare oficială, după ce inclusiv pe pagina de internet a ministerului a apărut informația greșită potrivit căreia toate persoanele care intră în Grecia sunt testate obligatoriu.

  MAE a transmis cetățenilor români o atenționare prin care îi informa pe aceștia că la toate punctele de frontieră a fost introdusă obligativitatea testării a persoanelor care intră pe teritoriu elen. La solicitarea Digi24, Ambasada Greciei la București a comunicat că regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat.

  Purătoarea de cuvânt a MAE a anunțat miercuri seară că Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre pe teritoriul elen, iar toți cei care intră în țară pe cale terestră urmează să fie testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați.

  „Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum”, au precizat reprezentanții Ambasadei Greciei pentru Digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.