miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Am rămas cu rugbiul mic. CSU Arad face parte din Grupa B a campionatului de rugby în 7

  de Dan Lazăr | 1 septembrie 2022, 11:56 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Între 10 și 24 septembrie va avea loc Campionatul Național de Rugby 7  Seniori, competiție la care s-au înscris 15 echipe, acesta urmând a se desfășura pe parcusul a trei etape.

  Miercuri, la sediul Federației Române de Rugby, a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru runda inaugurală, aceasta desfășurându-se pe platforma zoom, în prezența reprezentanților echipelor participante. Capii de serie au fost primele patru echipe din clasamentul general din sezonul precedent: Știinta Petroșani, RC Bârlad, CSU Arad și Politehnica Iași.

  Partidele celui de-al doilea, respectiv al treilea turneu se vor desfășura ca sistem competițional identic cu primul, programul jocurilor se va face luându-se ca baza de calcul clasamentul general.

  14 dintre formațiile înscrise sunt din România și o selecționată din Republica Moldova, care nu va puncta în clasament: CSU Arad, CS Știința Petroșani, CS Politehnica Iași, CSU Alba Iulia, CS Dinamo – CS Sportul Studențesc, CSM Sibiu, RC Bârlad, CSU Phoenix Brașov, RC Gura Humorului, CSM Constanța, CSM Galați, CS Olimpia București, RC Grivița, CS Universitatea Cluj.

  Grupa A:
  CS Știința Petroșani
  RC Grivița UNEFS
  CSU Cluj
  CSU Phoenix Brașov

  Grupa B:
  CSU Arad
  CSM Sibiu
  CS Olimpia
  RC Gura Humorului

  Grupa C:
  CS Poli Iași
  CSM Galați
  Selecționată Rep. Moldova
  CSU Alba Iulia

  Grupa D:
  RC Bârlad
  CS Sportul Studențesc – CS Dinamo
  CSM Constanța

  În prima zi a etapei, echipele vor disputa meciurile din grupe și se va juca în sistem fiecare cu fiecare. După disputarea tuturor partidelor se va întocmi clasamentul prin acordarea de 3 puncte la victorie, 2 puncte în caz de egalitate si 1 punct pentru infrangere. În ziua a doua de competiție, pe baza clasamentelor din prima zi se vor alcătui patru grupe, după cum urmează:
  -Grupa Locurilor 1-4, echipele situate pe primul loc in faza grupelor preliminare.
  -Grupa Locurilor 5-8, echipele situate pe locul al doilea in faza grupelor preliminare
  -Grupa Locurilor 9-12, echipele situate pe locul III in faza grupelor preliminare
  -Grupa Locurilor 13-15, echipele situate pe locul IV in faza grupelor preliminare, respectiv pe locul III din grupa de trei echipe.

  Campionatul Național de Rugby 7 Seniori
  Etapa 1 10-11 septembrie Iași
  Etapa 2 17-18 septembrie Gura Humorului
  Etapa 3 24-25 septembrie București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.