sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Am întrebat arădenii dacă merg duminică la vot și ce și-ar dori să se schimbe în Arad | Videoreportaj

  de Tomck@t, Raluca Medeleanu | 25 septembrie 2020, 5:16 PM | Strada | Topic special

  1

  Duminică sunt alegerile locale, iar astăzi este ultima zi în care candidații pentru funcția de primar al Aradului mai au posibilitatea să își facă cunoscute planurile în rândul alegătorilor. Campania electorală a început în 28 august și se va încheia sâmbătă dimineață, la ora 07.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea urnelor de vot.

  Am fost curioși să aflăm dacă arădenii s-au hotărât să meargă sau nu la vot, astfel că am luat la pas Bulevardul Revoluției și am abordat persoanele care ne-au căzut în drum, încercând să aflăm de la fiecare care le este părerea sau așteptările.

  Spre surprinderea noastră, foarte mulți dintre aceștia au refuzat să ne ofere o declarație, în ciuda faptului că încă de la început am menționat fiecărui intervievat în parte că nu trebuie să ne specifice candidatul ales, ci dorim doar să aflăm care sunt calitățile pe care ei le consideră necesare unui primar și care sunt lucrurile care trebuie schimbate în oraș.

  Dintre cei care totuși au acceptat să discute cu noi, puțini au acceptat să fie și filmați. Majoritatea dintre aceștia ne-au declarat că merg la vot. S-au arătat neîncrezători față de promisiunile electorale ale candidaților și mai mult decât nemulțumiți față de situația în care se prezintă la ora actuală orașul, dorindu-și mai multă curățenie, străzi mai îngrijite, șantiere finalizate la timp și spații verzi mai multe. Un primar, după părerea lor, ar trebui să fie cinstit, să-i pese de oameni, să fie un bun organizator și un om gospodar.

  În ceea ce privește modul de desfășurare a alegerilor locale de duminică, 27 septembrie, reamintim pe această cale că Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat o serie de măsuri de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus, după cum urmează: în secția de votare persoanele intră doar cu mască, trebuie să se dezinfecteze pe mâini, în secția de votare este permis accesul a maxim 5 persoane simultan, iar masca se dă jos doar pentru câteva secunde, în momentul în care se efectuează verificarea identității (se stă la 1,5 m de persoana care vă verifică).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Spre surprinderea noastră, foarte mulți dintre aceștia au refuzat să ne ofere o declarație,…”
   .
   Încă vă mai surprinde realitatea arădeană?! Voi în ce realitate vă învârtiți, când vă dezlipiți ochii din ecrane? Azi luni, … „ziua de după”, tot surprinși sunteți? Lașitatea, frica de repercursiuni, egoismul prostesc, negarea realității și eterna formulă „las că a făcut și pentru noi … mai rău să nu fie”, analfabetismul democratic, prostia, ca o cauză evidentă a lipsei de educație, domină atât la nivel de nație, dar mai ales într-un oraș ce este invadat de „venituri” cărora le lipsesc atașamentul față de comunitatea arădeană. Și să nu mai vorbim de „spălații pe creiere” , oile smerite, din toate casele de rugăciuni ale unor „pastori” meschini, ce se autointitulează„voința lui Dumnezeu”, clanuri de oportuniști/șmecheri ce-l propăvăduiesc și pe „dracu” doar ei să fie „ȘĂFI” și să profite de avantaje și favoruri.
   .
   Țărănoii, „căpșunarii interni”, submediocrii și INCAPABILII s-au fofilat încet prin clanul de mafioți ai PDL-ului-„pnl-ul” local, care au o singură „CURCE” ȘPAGA și MITA, îmbrățișează CORUPȚIA și o iubesc pe d-na MINCIUNĂ, fiindcă „politician” fiind poți minții cât încape fără repercursiuni, că doar „prostimea” consumatoare de VISE-TELENOVELE te votează. EI NE CONDUC!
   .
   Avem ce vrea o majoritate, ori majoritatea vrea ȘPAGA … CORUPȚIA, să se „descurce” și să devină CINEVA, cu BMW SUV-an și vilă cât mai „BAROSANĂ” … să le arate ei babelor clevititoare de pe strada prăfuită „de la dracu-n praznic” de unde au venit la oraș. Asta este realitatea arădeană și de geaba credeți că există și altceva. CU O FLOARE NU FACI PRIMĂVARĂ! Pe ăștia îi scoți mai repede în stradă cu lozinci de genul „FĂRĂ MASCĂ” și „NU EXISTĂ COVID-19”, … dar nu-i deranjează că se fură în toate proiectele administrației locale, că tot ce „primesc” în schibul taxelor și impozitelor sunt FĂCĂTURI și „CASTELE DE NISIP”.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.