„Am început să uit de mine”! Unul dintre cei mai cunoscuți români și-a recunoscut dependența de alcool. Acum viața sa a revenit la normal

  de Special Arad | 28 iunie 2018, 8:37 AM | Sport

  0

  Ajuns la 50 de ani, Dorinel Munteanu, unul dintre cei mai importanţi jucători ai Generaţiei de Aur, a acceptat să vorbească deschis despre o problemă care afectează zilnic sute de mii de români: dependenţa de alcool.

  Lider de selecţii al echipei naţionale, cu 134 de prezenţe sub tricolor, Munteanu recunoaşte că ajunsese să bea enorm în ultimii ani, în special după ce a început să aibă probleme în căsnicie. Munti a divorţat de Simona după 27 de ani de mariaj, iar fostul internaţional s-a adâncit tot mai mult în patima alcoolului. A început să bea tot mai mult şi recunoaşte că ajunsese să consume alcool de dimineaţă până seara.

  „Totul a început prin 2014, când au apărut primele semne că eu şi cu Simona vom divorţa. Am început să uit de mine, am intrat în nişte anturaje, mergeam des la vânătoare, acolo unde «repriza a treia» e cea mai importantă şi cea mai lungă. Era repriza în care începea petrecerea de după vânătoare. Iar eu am început să beau tot mai mult.

  Niciun divorţ nu este uşor. M-a afectat foarte mult. Aşa am ajuns să cad în patima băuturii. Toţi îmi spuneau că trebuie să mă opresc, chiar şi fiica mea, dar parcă nu auzeam pe nimeni. Problema era la mine, eu trebuia să înţeleg că eram la marginea prăpastiei şi doar singur puteam să mă opresc”, a declarat Dorinel Munteanu pentru Gazeta Sporturilor.

  Iar efectele abuzului de alcool au devenit rapid vizibile. Fostul internaţional ajunsese să cântărească 98 de kilograme şi a realizat că se află pe “marginea prăpastiei”. A decis să scape de dependenţă şi a făcut-o treptat, cu ajutorul credinţei în Dumnezeu şi al noii sale soţii. Acum cântăreşte 80 de kilograme, adică aproape greutatea din anii în care era jucător activ. A început să-şi impună limite şi a reînceput să facă mişcare.

  „Mă uitam în oglindă şi nu-mi venea să cred cum ajunsesem. Şi într-o zi am spus «Gata! Stop! Opreşte-te!». Nu a fost deloc uşor, dar am avut voinţă, ambiţie, am avut-o şi pe soţia mea alături, la fel şi pe duhovnicul meu, părintele Crişan. Cu ajutorul lor am reuşit. Nu a fost nevoie să fac vreo cură de dezalcoolizare.

  Cum am făcut? Într-o zi am decis că nu mai vreau să duc acel gen de viaţă. Şi am luat-o pas cu pas, zi de zi. O perioadă mi-am propus să nu mai beau nimic până la prânz. Apoi să nu mai beau până la ora 15:00. Şi tot aşa, am tot împins autointerdicţia până când, după câteva luni, am ajuns să nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput să fac sport, să merg la sală, la alergare, împreună cu soţia mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gândiţi-vă că aveam 77 când jucam fotbal! Iar viaţa mea a revenit la normal”, povesteşte Munti.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.