luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Am fost la deschiderea noului an școlar în Peda, Aurel Vlaicu, Generală 5, Bălcescu, Economic, Csiky Gergely – vezi o GALERIE FOTO superbă!

  de Special Arad | 14 septembrie 2015, 11:58 AM | Educaţie | Topic special

  1

  O dimineață de toamnă de o frumusețe specială s-a scurs astăzi, 14 septembrie, când mai toată suflarea Aradului s-a îmbrăcat festiv, după ce, în prealabil, a dat toți banii pe rechizite și flori… Colindând pe la câteva școli și licee, redacția noastră n-a ratat aceste momente, unice în felul lor, chiar dacă repetate în fiecare an – și nu ratăm nici ocazia de a le ura micuților din clasa pregătitoare, celor din I-IV, celor din ciclul gimnazial și liceenilor, deopotrivă, un an plin de învățături folositoare și armonie socială. Emoțiile elevilor i-au „contaminat” pe toți… inclusiv pe noi… și, dincolo de discursurile specifice, la limita dintre banal, obligatoriu și academic, această zi a lăsat în urmă ceva ce ștampilează memoria, engramând amintiri minunate.

  Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”

  În cadrul festivității de deschidere a noului an școlar, la „Aurel Vlaicu” au fost răsplătiți elevii model ai școlii, care reprezintă un exemplu demn de urmat pentru ceilalți elevi, atât prin notele bune pe care le-au obținut anul trecut, cât și prin buna colegialitate de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

  scoala gimnaziala aurel vlaicu (24)

  Colegiul Economic

  Deschiderea noului an școlar de la „Eco” a adunat elevii în curtea școlii, iar după intonarea imnului național au luat cuvântul Prof. Liliana Necula, directorul adjunct al liceului (asta pentru că directoarea, Prof. Monica Băltăreţu, este plecată în cadrul unui proiect în Lituania), respectiv Decanul Facultății de Științe Economice a Universității „Aurel Vlaicu”, Conf.univ.dr. Isac Florin Lucian și Decanul Conf. univ. dr. Anghelina Andrei, de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

  22-deschiderea scolara ECONOMIC (22)

  Colegiul „Csiky Gergely”

  „Clopoțelul” a sunat și la singurul colegiu maghiar din Arad, „Csiky Gergely”, unde, după festivitatea de deschidere școlară și introducerea noilor elevi în clase, în mod tradițional, elevii și profesorii au pornit spre Biserica Catolică, la o slujbă dedicată noului an școlar.

  37-deschiderea scolara CSIKY GERGELY (11)

  Școala generală „Nicolae Bălcescu”

  O poezie a fost deschiderea noului an la școala de pe Poetului… o poezie cu și despre inocența mai mult sau mai puțin pregătită să facă față provocărilor pe care le implică trecerea într-o nouă etapă. Remarcabil: niciun politician nu a profanat momentul cu prezența sa – cadrele didactice și-au făcut, astfel, exact treaba pe care o are de făcut un cadru didactic!

  DSC_9645

  Liceul Pedagogic

  Aici e spectacol an de an… Copii frumoși, părinți în lacrimi… de bucurie, prestanță și 204 ani de istorie. Nici nu mai contează discursurile nimănui când vezi atâta veselie la un loc, sau când te uiți în ochii micuților de la grupa pregătitoare care săracii nu înțeleg nimic din ceea ce li se întâmplă. Este prima lor zi de școală, o emoție pe care nu o vor mai retrăi niciodată la aceeași intensitate într-o școală care i-ar putea pregăti, teoretic, chiar pentru a întâmpina, peste zeci de ani, alți copii așa cum sunt ei acum.

  IMG_9084

  Școala Generală nr. 5

  Personaje din desene animate, preoți, persoane din politică și din administrație locală și sute de copii, toți adunați într-o curte imensă, toți la un nou drum într-o școală model. Părinții erau una cu copiii, de nici nu ne-am dat seama în care dintre tabere emoțiile sunt mai mari.

  IMG_9212

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De remarcat schimbarea de macaz de la gen.5, dupa ce anii trecuti erau invitati la deschidere domni si doamne de alta culoare politica, acum dl.primar a venit sa anunte un proiect numai bun de bifat in campania electorala. Iar domnii parlamentari Maduta si Caprar au ramas anul asta doar cu statutul de parinti la deschiderea anului scolar.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.