Șeful DNA: „Cetăţeni cu funcţii de conducere în statul român profită de această situaţie gravă să se îmbogăţească pe seama bolii!”

  de - | 21 May 2021, 8:46 AM | Naţional

  0

  DNA anchetează zeci de dosare în care persoane cu funcţii de conducere în statul român au profitat de pandemie să se îmbogăţească pe seama bolii, spune şeful DNA, Crin Bologa.

  „În pandemie am avut două tipuri de dosare: unele au ca obiect corupţia în legătură cu achiziţiile pentru combaterea pandemiei, alte dosare au ca obiect infracţiuni de corupţie profitând de starea de pandemie”.

  Potrivit şefului DNA, urmărirea penală în dosarele de corupţie în pandemie este greoaie, deoarece multe achiziţii de materiale sanitare s-au făcut din China şi Turcia şi este nevoie de comisii rogatorii. „Au rămas în anchetă în prezent un număr de 94 de dosare iar 8 dosare au fost trimise în judecată, atât cele cu Unifarm-ul, dar am mai avut şi la Brașov, de boli infecţioase, dar şi de la Sfântu Gheorghe. În celelalte 94 de cauze, unele dintre dosarele noastre vor fi finalizate în perioada următoare, am încercat să indisponibilizăm bunuri în vederea recuperării prejudiciului, prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane, cel puţin, de euro”, a declarat Crin Bologa la Europa FM, adăugând că prejudiciile au fost făcute „prin infracţiuni de corupţie în timpul pandemiei.”

  Şeful DNA spune că în unele dosare sunt implicate persoane cu funcţii de conducere în statul român, la nivel local dar şi la nivel central. „Ne interesează corupţia legată de pandemie pentru că este foarte grav ca unii de cetăţeni cu funcţii de conducere în statul român profită de această situaţie gravă să se îmbogăţească pe seama bolii, a suferinţei oamenilor şi chiar a morţii acestora”, a subliniat şeful DNA.

  Citește mai multe detalii cu click pe adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.