vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alumni UVVG, dr. Antonino Nicolo: „Meseria noastră este nobilă și oferă enorm de multe satisfacții, dar trebuie făcută cu mintea și cu inima!”

  de Special Arad | 17 februarie 2023, 9:44 AM | Educaţie

  0

  Antonino Nicolo este unul dintre cei mai reprezentativi studenți din generația lui. A absolvit Facultatea de Stomatologie în 2014, și în timpul studenției a avut privilegiul de a reprezenta toți studenții din an, ca membru în Consiliul Facultății, senatul academic și consiliul de administrație. „Așa am avut ocazia să cunosc foarte multe persoane, în primul rând pe dl. Rector Fondator, prof. dr. Aurel Ardelean, o persoană extraordinară, de o cultură imensă, de la care am învățat foarte mult. Doamna Rector, Coralia Cotoraci, doamna decan Moș, Paul Freiman, Flavius Sabău… oameni minunați, cu care am rămas prieten și cu a căror prietenie mă mândresc”, își amintește dr. Dicolo.

  A venit la U.V.V.G. Arad tocmai din sudul Italiei, din zona Reggio Calabria, „pentru că o prietenă, fiica unui actual coleg de-al meu (stomatolog), era deja în anul I, mi-a vorbit foarte frumos de U.V.V.G. și am decis să încerc și eu.”

  Dr. Antonino Nicolo a ajuns să administreze cu succes 4 cabinete de stomatologie în Italia

  În perioada actuală, împreună cu tatăl și fratele lui (tot absolvent U.V.V.G. Arad), administrează și profesează în 4 cabinete, 3 în Calabria și unul în Roma: „profesez mai mult în cabinetul meu. În 2014, imediat după absolvire, am avut privilegiul de a fi acceptat ca «honorary member» în clubul de studiu Style Italiano – cel mai important grup de studiu al stomatologiei protetice, restaurative și estetice din lume. Sunt doar 30 de membri onorifici, iar eu am onoarea să fiu unul dintre ei. Asta îmi dă oportunitatea să țin prelegeri la multe congrese din toată lumea”. Mai ocupă poziția de secretar științific în cadrul „Cenacolo Odontostomatologico Reggino”, și împreună cu doi prieteni a înființat o asociație privată: „Forum Odontoiatrico del Mediterraneo”, prin care organizează cursuri stomatologice private.

  Cadrele universitare de la UVVG care au avut cel mai mare impact asupra lui

  Despre cei mai severi profesori, dl. Vască și dl. Bratu, dr. Nicolo își amintește: „acum trebuie să zic sincer că am învățat foarte mult de la ei și le mulțumesc, astăzi, pentru tot. De altfel, de la toți profesorii mei am rămas cu câte ceva, din punct de vedere profesional și uman. Îmi amintesc mai ales când stăteam pe lângă ei, în cabinete, și ne ghidau și ne încurajau…”.

  Nicolo îi încurajează pe studenți să pună suflet în ceea ce fac

  „Studenților de azi aș dori să le transmit să trăiască din plin perioada asta, să ia cât pot de mult de la profesorii și mentorii lor și să nu se oprească din procesul de învățare. Acesta e secretul: să aleagă ce (fel de stomatolog) vor să fie și să facă tot ce pot pentru a-și îndeplini visul. Meseria noastră este nobilă și oferă enorm de multe satisfacții, dar trebuie făcută cu mintea și cu inima! Multă lume, când vorbește de stomatologi, se gândește la bani, dar este greșit. Banii vor veni când și dacă veți deveni medici foarte buni, și veți fi buni când veți lucra cu sufletul și inima, punând pacientul pe primul loc. Pacientul este cel care merită tot respectul și grija noastră”, spune dr. Nicolo.

  Despre Arad, își amintește: „anii studenției au fost minunați. Mi-e dor de fiecare zi petrecută la universitate, de studenție și mai ales de Arad”.

  A mai uitat puțin limba română, dar a răspuns cu drag și cu multă emoție întrebărilor noastre. Dr. Antonino Nicolo este unul dintre ALUMNI care, prin profesionalismul lui, va duce numele U.V.V.G. Arad mai departe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.