luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Alo, nenea șoferul, trezește-te că ți-ai uitat TIR-ul în drum!

  de Lucian Dănilă | 7 iulie 2021, 6:15 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  0

  Dacă ai avut o zi bună și vrei să-ți treacă, încearcă să ieși din Arad înspre Vladimirescu între orele 16 și 18. Sunt sigur că oricât de liniștit ești, pastor la Harvest să fii sau cantor la Feredeu, tot cobori câțiva sfinți și spui câteva vorbe despre Domnul. Nu pe cele mai frumoase…

  Autoritățile, prin lipsa lor de implicare, te învață să fii șmecher. Dacă faci zilnic acest drum, fie că e dimineața, fie că te prinde după-amiaza, cu siguranță ai învățat câteva scurtături pe care le știi doar tu și mai vreo 50, iar străzile din Vladimirescu îți sunt atât de familiale de parcă ai fi copilărit pe ele. Învățăm să salutăm frumos pe cei care ne lasă să intrăm pe DN 7 când ieșim de pe scurtăturile amintite, butonul de avarii deja e cam șters de atâtea mulțumiri, dar important este să ajungem să ajungem cât mai repede și sănătoși la destinație.

  Drumul Arad – Horia – Șiria este tot în lucru. Azi îl asfaltează, mâine îl decapează… După o săptămână își iau liber că e cald sau e furtună, se întorc la lucru, marți îl asfaltează și joi iar îl decapează. Cred că știrea despre inaugurarea drumului va apărea în același număr de ziar, evident că online, în care apar poze cu nunta copilului abia născut al lui Smiley și al Ginei Pistol. Până atunci, toți cei de prin Șiria, Galșa, Mâsca, Măderat și chiar Horia, sunt nevoiți să meargă spre casă pe bătrânul DN 7.

  În zona Jumbo – ReMarkt (fostul Real) e un trafic de parcă se varsă Tisa-n Dunăre. Debitul e uriaș, iar mașinile vin prin toate părțile, dinspre Selgros, dinspre ReMarkt, iar cei mai faini sunt cei care își rup roțile prin spate pe la Jumbo, la barieră. Obiectivul tuturor e comun: să treacă de barieră că de acolo ne descurcăm noi cumva….

  Astăzi, însă, un șofer de tir a luat somn și și-a lăsat hardughia chiar pe banda de accelerare care urcă dinspre parcarea de la Jumbo pe DN 7. Nu sunt sigur, dar cred că bandă de accelerare îi spune. Acolo e jale în fiecare zi, zeci de șoferi își înfig botul mașinii în fața celor de pe DN 7 în speranța că îi lasă să se bage, după care afișează un smiley face care l-ar înduioșa și pe CTP…

  Nu știu pe undă umblă șoferul TIR-ului din imagine, dar după felul în care și-a lăsat hardughia pe contrasens cred că merge mult „pă Anglea”. Și nici măcar n-avea volanul pe dreapta. Cred că au fost pomenite toate neamurile lui de la Scorillo (tata lui Decebal) încoace, și i-au mai rămas urări și pentru următoarele 17 generații.

  Alo, nenea șoferul, trezește-te că ți-ai uitat TIR-ul în drum!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.