miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alice Munro, scriitoarea canadiană laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a murit la 92 de ani

  de - | 15 mai 2024, 11:59 AM | Internaţional

  0

  captură video „Nobel Prize” / Youtube

  Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 2013, ale cărei povestiri despre viața femeilor din micile comunități canadiene au făcut-o celebră pe tot globul, a murit luni, la vârsta de 92 de ani. Membri ai familiei au declarat că Munro suferea de demență de cel puțin un deceniu, notează G4Media.

  Munro a publicat 13 volume de povestiri și a devenit în 2013 cea de-a 12-a femeie distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură.

  Poveștile sale au explorat dragostea, nemulțumirea, îmbătrânirea, conflictul moral și alte teme în medii rurale cu care era familiarizată – sate și ferme din provincia canadiană Ontario.

  Munro a fost adesea comparată cu Anton Cehov, autorul rus din secolul al XIX-lea cunoscut pentru povestirile sale scurte și geniale.

  Considerând-o un „maestru al povestirii scurte contemporane”, Academia Suedeză a mai spus: „Textele ei prezintă adesea descrieri ale unor evenimente cotidiene, dar decisive, un fel de epifanii care luminează povestea din jur și lasă să apară ca un fulger întrebările existențiale”.

  Sursa: G4Media.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.