Alexia Tatu, românca victorioasă în 2022 la Wimbledon! A trecut în finală de compatrioata Andreea Diana Soare

  de Lucian Dănilă | 10 July 2022, 7:33 PM | Sport

  0

  Alexia Tatu (14 ani) a câștigat finala românească a junioarelor U14 de la Wimbledon, ediția 2022. Ea a trecut în finală de Andreea Diana Soare (15 ani), scor 7-6 (2), 6-4.

  Alexia Tatu a pornit ca favorită în finală. Sportiva originară din Buzău s-a impus 7-6, 6-4 la capătul unei finale care durat o oră și 29 de minute. Tatu a reușit o performanța spectaculoasă în această ediție de la Wimbledon: a câștigat turneul fără să piardă vreun set.

  De partea cealaltă, cele două seturi pierdute în finala de azi au fost primele cedate de Andreea Diana Soare.

  După performanțele senzaționale obținute la înot de juniorul român David Popovici, dar și de Vlad Stancu, iată că și tenisul românesc arată că are în continuare resurse.

  Reamintim că în competiția senioarelor de la Wimbledon, Simona Halep a ajuns până în semifinale unde a fost eliminată chiar de cea care avea să câștige trofeul, Elena Rybakina.

  Alexia Tatu la Wimbledon:

  6-1, 6-0 – Arabella Loftus (Marea Britanie)
  6-2, 6-4 – Giselle Isabella Guillen (Australia)
  3-6, 6-0, 10-2 – Marianne Angel (Mexic)
  6-0, 6-3 – Sol Ailin Larraya (Argentina)
  7-6, 6-4 – Andreea Ioana Soare (România)

  Andreea Ioana Soare la Wimbledon

  1-6, 6-4, 10-3 – Mika Stojsavljevic (Marea Britanie)
  6-4, 6-4 – Aishi Das (Australia)
  6-3, 6-2 – Aishwarya Jadhav (India)
  6-0, 7-5 – Isabelle Britton (Marea Britanie)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.