Alexandra Perpelici – o arădeancă de notă maximă! Este singura elevă din județ cu 10 pe linie la Evaluarea Națională și cu patru medalii de aur la gimnastică aerobică!

  Alexandra Perpelici face cinste Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și la Evaluarea Națională! Performanțele sportive ale elevei au evidențiat-o și până acum, dar la sfârșitul acestei luni, tânăra arădeancă a demonstrat că excelează și la capitolul învățământ: este singura din județul Arad care a încheiat examenul cu media 10. 

  Arădeanca de 15 ani spune că nu se aștepta să obțină zece pe linie, pentru că, fiind sportivă, știe că este foarte greu să ocupi locul I la fiecare competiție. E și Evaluarea Națională un fel de competiție, până la urmă. Dar Alexandra are cu ce lăuda, în special în acest an. Ea practică gimnastică aerobică de 12 ani și, alături de echipa Clubului Sportiv Universitatea (CSUAV) Arad, a participat în această primăvară la Openul Cehiei, unde a obținut două medalii de aur, la proba de grup și de dans aerobic, precum și la Openul Slovaciei, unde s-a numărat printre ocupanții locului I la grup (junioare I) și la dans aerobic (grup).

  De asemenea, ea a făcut parte și din echipa mixtă a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad la Olimpiada Gimnaziilor de tetratlon şcolar, desfășurată pe arena „Gloria” în luna martie a acestui an, unde echipa a câștigat etapa județeană.

  Am schimbat câteva cuvinte cu Alexandra despre aceste performanțe, dar și despre planurile ei de viitor.

   – Cum ai reușit să îmbini sportul cu școala?

  Din fericire, aceste competiții au avut loc la începutul anului, așadar am reușit să mă pregătesc fără probleme pentru Evaluare.

  – Cum ți s-au părut subiectele de la Evaluare? Au fost ușoare pentru tine sau – se mai întâmplă 🙂 – ai avut noroc și ai primit teme pe care le știai?

  – Din punctul meu de vedere, subiectele nu au fost chiar foarte ușoare, dar se poate să fi avut puțin noroc.

  – Te așteptai să obții nota 10 pe linie? Având în vedere și performanțele sportive, putem spune că ești obișnuită cu locul I ?

  – Nu, chiar nu mă așteptam. Iar în sportul pe care îl practic eu, este foarte greu să ocupi locul I la fiecare competiție la care participi.

  – La ce profil te-ai gândit să mergi mai departe, la liceu?

  – La profilul de Matematică – Informatică.

  – În ceea ce privește gimnastica aerobică, în schimb… vrei să faci o carieră din asta?

  – Acesta ar fi planul, da.

  fatadeacolo - CSU locul 1
  Sursa foto: Facebook

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.