luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alertă în sudul ţării. Cod portocaliu de inundaţii în zece judeţe

  de Special Arad | 9 decembrie 2014, 10:36 AM | Naţional

  0

  Este pericol de inundaţii în sudul ţării, unde este cod portocaliu în zece judeţe. Alerta a intrat în vigoare la ora 6.00 şi este valabilă până joi, la ora 14.00, anunță Digi24.

  La ora 6.00 a intrat în vigoare un cod portocalliu de inundaţii valabil pentru zece judeţe: Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov. Alerta rămâne în vigoare până joi, la ora 14.00.

  Pe lângă acest cod emis de higrologi este în vigoare unul meteo, de ploi, ninsori şi vânt puternic. 30 de judeţe şi Capitala vor fi afectate de vremea rea. Acest cod este valabil până mâine, la ora 10.00.

  Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a avertizat, luni, că în sudul ţării există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei şi a cerut prefecţilor şi primarilor să pregătească spaţii adecvate de găzduire temporară a eventualilor sinistraţi.

  Acesta a cerut totodată ca în judeţele din Oltenia şi Muntenia, unde există riscul ca inundaţiile să afecteze drumurile comunale şi judeţene, să fie pusă la dispoziţia inspectoratelor de urgenţă situaţia persoanelor care necesită asistenţă medicală permenantă.

  Ministrul a precizat că efectele inundaţiilor din ultimele trei zile s-au făcut simţite în 26 de localităţi din nouă judeţe. Gabriel Oprea a mai spus că, din cauza inundaţiilor, eforturile pentru găsirea copilului căzut vineri în râul Dâmbovnic sunt îngreunate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.