Alertă în Aradul Nou: s-a rupt un stâlp de pe Podul Traian! Pompierii, dar și Falcă, au fost acolo (Foto)

  de Lucian Dănilă, Luci Precup | 22 februarie 2019, 10:04 PM | Știri Arad | Topic special

  7

  Vântul foarte puternic putem spune că a „verificat” în această seară în jurul orei 21 lucrările de reabilitare făcute la Podul Traian și finalizate în 2012. Ori a fost vântul prea puternic, ori stâlpul a fost cam prost reabilitat, dar cert este că stâlpul s-a rupt și stâtea să cadă ba în Mureș, ba pe pod. Nu prea părea hotărât.

  Cineva a apelat numărul de urgență 112, iar o mașină a ISU Arad a ajuns repede în Aradul Nou. A fost oprită circulația tramvaielor. Nici primarul Falcă nu a stat acasă, el fiind văzut împreună cu consilierul Florin Mariș. La un taifas…

  Vom reveni cu amânunte.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ani de zile podul a fost un obiect în verificare, pentru care au cheltuit o grămadă de bani. Cât? Nu se știe. Nu avem voie să aflăm.
   Acest stâlp nu sa rupt. Partea superioară sa desprins din fixtură (șuruburi, nituri, ori sudură). Cât de șubredă a fost ea, să cedeze la niște rafale de vânt? Cum au verificat toate aceste îmbinări la reparația capitală? Câte din aceste îmbinări din structura de rezistență a podului sunt tot la fel de șubrede?
   .
   Acest „accident”, demonstrează că o lucrare atât de importantă, a fost tratată cu superficialitate și o enormă lipsă de responsabilitate. Cam așa cum se lucrează când nu rezultatul contează ci câți bani se pot fura din Proiect, … în Era falcă. În consecință, Podul poate fi o bombă cu efect întârziat, ce oricând se poate nărui și lua cu el viețile oamenilor.
   .
   Speculație? Da! Dar privind la poze este o speculație posibilă. Cum ne demonstrează „deșteptul urbei”, cel întors din viitor cu știința a ceea ce urmează a se întâmpla, că acest pod emblematic pentru Arad, este un pod sigur?

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Bietul stalp, a stat drept si stoic o suta si ceva de ani pana in era lui gogu,cand a fost reabilitat in nota obisnuita marilor ctitorii facute in respectiva era ! Atentie, trebuie urgent luata legatura cu firme din Austria sau Ungaria,care chiar se ocupa cu asa ceva,pentru ca Doamne fereste,cine stie ce au facut ai nostri cu podul dupa ce l-au reabilitat !!!!

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.