Alegeri locale în toată țara. Află regulile votării și ce trebuie să ai la tine în circumscripția electorală. La Primăria Arad – „12 pe un loc”

  de Special Arad | 27 septembrie 2020, 8:13 AM | Politikos | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  La Alegerile locale 2020, care au loc astăzi, 27 septembrie, românii vor merge la urne pentru a-i vota pe cei care vor conduce administrația  din localitățile în care locuiesc. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile se închid. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, pe cetățenii trebuie să meargă la secțiile la care sunt arondați și să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

  Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte mască de protecție în cabina de vot. În cazul în care au uitat masca acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde va fi și dezinfectant.

  În cel mult 24 de ore de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 28 septembrie 2020, are loc numărarea voturilor, încheierea proceselor verbale şi întocmirea dosarelor cu rezultatele votării. Dosarele cuprinzând rezultatele votării se predau către biroul electoral de circumscripţie. Transportul se face sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

  Tot până la 28 septembrie, competitorii electorali pot formula cereri pentru anularea alegerilor într-o circumscripţie electorală.

  După primirea dosarelor conţinând procesele verbale cu rezultatul numărării voturilor de la toate birourile electorale ale secţiilor de votare şi după soluţionarea contestaţiilor formulate, birourile electorale totalizează voturile exprimate şi atribuie mandatele.

  După primirea proceselor-verbale întocmite de birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi a municipiului Bucureşti şi soluţionarea sesizărilor privitoare la fraude electorale, Biroul Electoral Central totalizează voturile la nivel naţional şi asigură publicarea rezultatelor în Monitorul Oficial al României, Partea I.

  Cum poți afla care este secția de vot unde poți vota

  La Alegerile locale 2020, secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia o puteți afla de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri: CNP – codul numeric personal, numele de familie, codul de verificare pe care îl vedeți pe site.

  Cu ce acte votezi la alegerile locale din 2020

  Conform Hotararii BEC nr 81 din 7 septembrie, „cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării”. Ce se întâmplă dacă actul de identitate a expirat.

  Azi nu ne alegem doar primarii. Ce mai votăm azi

  Românii cu drept de vot își vor alege azi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

  La Primăria Arad sunt 12 candidați:

  Galea Cristian Aurel (candidat la Primăria Arad din partea PMP)

  Meszar Alexandru (candidat la Primăria Arad din partea UDMR)

  Lupaș Marin (candidat la Primăria Arad din partea PRO România)

  Burtea Raoul-Stanciu (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Ecologist Român)

  Bibarț Laurențiu-Călin (candidat la Primăria Arad din partea PNL)

  Cirți Elena -Roxana (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Puterii Umaniste)

  Caba Samuel-Adrian-Iosif (candidat la Primăria Arad din partea Partidului republican din România)

  Pârvulescu Dan-Eusebiu (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Noua Dreaptă)

  Pop Viorica-Elvira (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Arădenilor)

  Fifor Mihai Viorel (candidat la Primăria Arad din partea Platformei Social Liberal Creștină -PSD)

  Mărculescu Gheorghe-Eugen (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Comuniștilor)

  Wiener Adrian (candidat la Primăria Arad din partea USR)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.