marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Al doilea cel mai puternic om din Iran a fost ucis în Irak, de un atac al SUA

  de - | 3 ianuarie 2020, 9:12 AM | Internaţional

  0

  Qasem Soleimani (foto: Agerpres)

  Qasem Soleimani, unul dintre cei mai periculoși generali iranieni, a fost ucis în Irak la ordinul lui Donald Trump, anunță Digi 24. El era comandantul unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluţionare Iraniene, specializată în operaţiuni externe clandestine.

  Qasem Soleimani se afla în apropiere de aeroportul internațional din Bagdad, când convoiul său a fost lovit de rachete. Potrivit Pentagonului, acțiunea a fost comandată chiar de președintele american, pentru a preveni viitoare atacuri iraniene și pentru a-i proteja pe cetățenii americani.

  În 31 decembrie, Donald Trump amenințase că Iranul va plăti pentru atacarea ambasadei americane din Bagdad de către protestatari irakieni pro-Teheran.

  Citește mai multe despre cine era generalul Soleimani, care a fost reacția lui Donald Trump și care sunt consecințele acestor acțiuni, cu un singur click aici: Digi 24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.