Ai primit pe e-mail o notificare despre o amendă în trafic? Poliția anunță că e o înșelăciune!

  de Special Arad | 21 octombrie 2021, 12:36 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad | Utile

  1

  Poliția Română anunță că notificările despre anumite contravenții în trafic trimise pe e-mail trebuie ignorate, metoda fiind doar un nou tip de înșelăciune.

  Poliția Română nu precizează de pe ce adresă e-mail sunt trimise aceste așa-zise notificări, însă acestea apar în poșta electronică cu numele „Brigada de Polițe Rutieră”. „Vă rugăm să distribuiți! Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, se arată în postarea de Facebook a Poliției Române, fiind atașată și o captură cu conținutul unui astfel de e-mail.

  Într-o astfel de notificare falsă se pretinde că cei vizați „trebuie” să răspundă în 48 de ore și că sancțiunea este de „2 puncte-amendă (290 lei) + 2 puncte de penalizare”, cu „50% reducere în cazul achitării în 15 zile de la primirea procesului verbal”.

  În același e-mail sunt două link-uri, unul pentru procesul verbal pretins și unul pentru plata directă online, prin EasyPay.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.