miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ahmed El Bourkadi, suspectul dublului asasinat de la Iași, în urmărire națională

  de - | 13 decembrie 2021, 9:10 PM | Naţional

  0

  Tânărul suspectat de comiterea dublului asasinat de la Iași, El Bourkadi Ahmed Sami, a fost dat în urmărire naţională, după ce s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia, potrivit site-ului Poliţiei Române.

  Acesta i-a fi asasinat pe cei doi tineri, un student la Medicină din Maroc de 25 de ani şi pe prietena acestuia, o fată de 23 de ani din comuna Miroslava, ale căror trupuri au fost descoperite în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil dintr-o zonă rezidențială a municipiului Iaşi.

  Astfel, luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au înaintat magistraţilor un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi, scrie Ziarul de Investigații.

  „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public”, potrivit Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi, citat de Agerpres.

  Descoperirea a fost făcută de către polițiștii care au fost informați cu privire la posibila dispariție a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie 2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. „Cadavrele prezentau urme de violență, iar, în imobil, s-au identificat urme de ardere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit presei locale.

  Moartea celor doi tineri a fost una violentă, cu răni provocate prin înjunghiere, „trase la indigou”, după necropsia făcută asupra celor două trupuri. „Fata avea 33 de plăgi prin înjunghiere, bărbatul – 17. La testele preliminare nu au fost identificat consum de droguri. Nu erau arsuri pe corpurile victimelor, deşi a fost foc în casă. Leziunile sunt aproape trase la indigou. Sunt aproape aceleaşi. Au interesat zona organelor vitale. Fata are plăgi profunde, unele dintre ele ajung la coloana cervicală, în zona gâtului. Au avut moarte violentă”, a declarat, pentru Agerpres, Diana Bulgariu, managerul Institutului de Medicină Legală, citează Digi 24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.