Agromalim, brandul internațional al Camerei de Comerț Arad, are ușile larg deschise începând de azi

  de Raluca Medeleanu | 8 septembrie 2016, 2:01 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Sala mare de conferințe a centrului expozițional Expo Arad a găzduit în această dimineață deschiderea oficială a ediției cu numărul XXVI a celui mai mare târg de agricultură din vestul României, Agromalim, organizat de Camera de Comerț Arad.

  Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe Lelior Iacob – directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, Ildikó Molnár – directorul executiv Centrex, Gheorghe Neață – directorul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Skapinyecz Péter – directorul Casei Naționale de Comerț a Ungariei, Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, Simona Allice Man – directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Industrie și Agricultură a județului Arad, Călin Bibarț – viceprimarul municipiului Arad, Daniela Giurcă – secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ramona Lile – rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad și Aurel Ardelean – președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

  Agromalim a devenit un brand național și internațional printr-o prezență deosebită din țară și din străinătate. Ne bucurăm că în fiecare an, pot spune liniștit, că el crește. În acest an, târgul este cu aproape 10% mai mare decât anul trecut. Sunt peste 260 de firme prezente și importanța o vedeți prin anvergura care i s-a dat. Este un moment important acest târg, pentru că această zonă de vest a României, cu un pământ extrem de valoros și important, așa cum se spune, ar putea hrăni încă o Românie. Eu cred că, într-adevăr, valoarea terenului este adevărată, dar fără o dotate tehnică și fără o implicare a științei și tehnicii actuale pământul poate n-ar avea aceeași valoare. De aceea astăzi, în acest târg, dorim să adunăm alături de valoarea pământului tehnica prin prezența specialiștilor, prin conferințele, întâlnirile care se vor desfășura pe parcursul acestui târg, prin prezența persoanelor cu experiență din țară și din străinătate în întâlnirile și schimburile de experiență. De fapt acesta este și rolul acestui târg de a oferi posibilitatea să se întâlnească specialiștii din anumite zone și să se realizeze un schimb de experiență, alături de utilajele și dotarea tehnică pe care o putem vedea în cadrul acestui eveniment. Sper să fie de bun augur, iar cei care participă să plece cu informațiile necesare pentru desfășurarea activităților”, a spus Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

  Târgul Agromalim

  Este deschis publicului între 8 și 11 septembrie (de la ora 10 la 18, iar duminică până la 16), având la dispoziție transport gratuit, din oră în oră (începând cu ora 09:30), cu plecare de la Podgoria și opriri la Gara CFR, Uta și Fortuna. Prețul de intrare este 5 lei.

  În cadrul târgului publicul poate vizita expoziția de animale (taurine, ovine, caprine, porcine, cabaline, păsări, animale de hobby), salonul de produse tradiționale sau expoziția de utilaje agricole. De asemenea, există un stand cu demonstrații a roboților pentru agricultură, demonstrații cu drone, standuri informative despre agricultura de precizie (de exemplu avantajul folosirii GPS-ului în agricultură), informații despre finanțări și alte forme de sprijin în programe naționale europene.

  Ca noutate, Agromalim 2016 aduce demonstrații în câmp, pe E67 Arad-Nădlac, la 800 m de Expo Arad, unde CCIA, în pareneriat cu USAMVB Timișoara și cu sprijinul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad prezintă lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenționale. Programul demonstrațiilor este următorul: joi, vineri și sâmbătă începând cu ora 14:00. În cadrul demonstrațiilor se organiează și o tombolă pentru participanți, în valoare de 1000 euro, oferit de Iasen Garden.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.