vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Aglomerație mare de muzicieni rock pe scena Flex, vineri seara

    de Dan-Gabriel Boric | 28 februarie 2018, 12:22 PM | Muzică | Undeva

    0

    Vineri seara ni se oferă ocazia să auzim și să vedem două trupe de metal care au cel puțin un numitor comun. Amândouă se prezintă sub forma de septet, în aceeași configurație interpretativă, două voci, două chitare, bass, tobe și clapă.

    În „warm up” se arată April Weeps, configurați în anul 2004, cu un singur album editat, „Outer Calm, Pain Within”, în 2013. Locul nașterii, un orășel aproape de granița cu Ungaria, Dunajska Streda, de unde și explicația faptului că majoritatea componenților sunt cam unguri.

    Practicanți al unui metal atmosferic, buchet de gothic, melodic death și chiar groove. Trupa, ca și alte mii din gen, nu trăiește din muzică, dar cu pasiune pentru muzică, membrii având diferite profesii, găsind timp pentru a se întâlni regulat la repetiții. Unde? Într-un fost bunker atomic dezafectat.

    A doua trupă, Sanctorium, vine din Mama Rusia, din leagănul culturii ruse Saint Petersburg. S-au înființat în 2005, au două albume produse, „The Depths Inside” din 2014 și „Tessellation of the Universe” din 2017. Cine vrea să „guste” dintr-o mostră de rock simfonic de certă calitate, pe viu, acum are o excelentă ocazie.

    Cu o vocalistă, Darya Zhukova, ce poate concura cu oricare altă voce consacrată din simfonic metal, ce dezvoltă partituri care pleacă de la Annie Haslam, vocea de pionerat în simfonic progresiv rock, de la Renaissance, până la frumoasele și faimoasele vocaliste de azi. La spectacolul acustic și vizual participă elocvent și cealaltă „domniță” din garnitură, Olga Gavrilova, care susține atmosfera incandescentă la keyboards. Elementul de putere, de vigoare, este treaba masculilor, dintre care Alexandr Mutin, la chitară, este masculul „alfa”, alături de „growl man” Serghey Muraviev, Victor Shevcenko – tobe, Alexey Sherbak – chitară și Ilya Wilks – bass.

    Pe ultimul album au avut ca invitat pe Thomas Vikstrom, care, vă dați seama, nu ar fi afectat imaginea Therion cu o colaborare păguboasă.

    Concluzionând, Sanctorium merită toată atenția prin pluritatea temelor muzicale și lirice atinse, istoria civilizațiilor străvechi, misticism împletit cu mitologic, filozofie prin spectrul vieții, aceasta fiind și explicația faptului că au cântat în deschidere la Xantia și Sirenia.

    Mai pe scurt: ne vedem vineri seara, 02.03.2018, ora 21.00, la același FLEX!

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.