vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cetăţean român depistat pe aeroportul Otopeni cu metamfetamină și mefedronă, în bagajul de cală. Bărbatul se întorcea din Londra

  de - | 27 aprilie 2023, 5:24 PM | Naţional

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă în colaborare cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Călători Otopeni au depistat un cetăţean român care călătorea din direcţia Londra şi avea în bagajul de cală mai multe plicuri, care conțineau cantitatea totală de 200 grame substanță cristalizată, de culoare albă presupusă a fi substanță interzisă.

  Potrivit Poliției de Frontieră „în data de 26.04.2023, ora 20,00, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Londra, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani. În baza analizei de risc, după efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului şi bagajelor acestuia. În urma controlului fizic efectuat asupra bagajului de cală, au fost descoperite mai multe plicuri, care conțineau o substanță cristalizată de culoare transparentă, respectiv o substanță pulverulentă de culoare albă, ambele fiind presupuse a fi substanțe interzise. S-a procedat la cântărirea substanțelor, rezultând greutatea brută de 200 grame, presupuse a fi metamfetamină și mefedronă, droguri de mare risc, urmând a fi trimise spre expertiză la laboratorul de specialitate”.

  Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog.

  În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc care a fost declinată spre competenţa de soluţionare în favoarea DIICOT – Structura Centrală.

  În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.