marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aeroportul Arad vrea să obțină fonduri europene de 30 milioane euro pentru refacerea căii de rulare

  de Special Arad | 1 februarie 2023, 3:51 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Aeroportul Arad a depus pentru finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare proiectul pentru refacerea căii de rulare. 29,95 de milioane de lei este suma pe care Aeroportul Arad dorește să o acceseze pentru acest obiectiv, lungimea pistei urmând să fie de 330 de metri, iar lățimea de 25 de metri (18 metri pista efectivă și câte 3,5 metri acostamentele). Investiția este obligatorie pentru operarea în condiții de siguranță a aeronavelor, menționează Consiliul Județean. Lucrarea include și un sistem de colectare a apelor pluviale, ca sistem de siguranță suplimentar.

  Consiliul Județean a aprobat cofinanțarea pentru acest proiect, în valoare de 598.000 de lei, în eventualitatea în care el va fi declarat eligibil.

  Din punct de vedere tehnic, noua cale de rulare ar urma să aibă o grosime de peste un metru. Baza va fi construită pe un strat de 25 de centimetri de pământ stabilizat cu lianţi hidraulici, urmat de o fundaţie de balast cu grosimea de 30 de centimetri. Cel de-al treilea strat va fi de balast stabilizat tot cu lianţi hidraulici, gros de 25 de centimetri, iar ultimul strat va fi o îmbrăcăminte de beton și va avea grosimea de 34 de centimetri. Tot în cadrul acestui proiect, conducerea Aeroportului vizează achiziționarea unor dotări necesare pentru aeroport, respectiv echipamente în pentru desfășurarea activităților operaționale de handling la sol de deservire a aeronavelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.