marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Petre, omul care poate rupe blestemul! E pofta ce-au poftit arădenii…

  de Lucian Dănilă | 3 februarie 2021, 5:36 PM | Sport

  1

  Am văzut multă bucurie aseară pe rețelele de socializare, o bucurie aproape generalizată pentru întoarcerea acasă a fotbalistului care în urmă cu trei ani marca 30 de goluri într-un singur sezon pentru UTA, fiind la acest capitol pe locul al doilea într-un clasament all-time după marele Bonyhadi.

  Adrian Petre se întoarce acasă, va îmbrăca din nou tricoul Bătrânei Doamne și, după ce a jucat pe mocirla de pe Motorul, apoi în exilul de la Șiria, de data aceasta va evolua pe arena a cărei construcție a început când el avea doar 16 ani și visa să joace pe ea, Arena „Francisc Neuman”. Adi este așteptat cu mari speranțe de suporterii arădeni pentru a rupe blestemul înfrângerilor de pe această nouă arenă, el fiind cel de la care mereu vom aștepta cu toții exact ceea ce ne place mai mult la fotbal: golul!

  UTA are un parcurs decent în primul ei sezon după 12 ani în prima ligă, dar totodată, echipa arădeană are un bilanț dezastruos la meciurile de pe teren propriu: doar 6 puncte din 30 posibile. Este o criză din acest punct de vedere cum tot despre o criză putem vorbi în cariera lui Adi Petre. După doi ani la Esbjerg, în Danemarca, club care l-a cumpărat cu 500.000 de euro de la UTA, Petre a semnat cu FCSB. Ceea ce s-a întâmplat cu el acolo știm: goluri puține, șanse puține, evoluții mediocre și apoi împrumutul la Cosenza. Atacantul arădean în vârstă de 22 de ani nu este singurul care a trecut pe la FCSB și a avut parte de acest tratament. Pe această listă s-au mai înscris în ultimii ani fotbaliști precum Golubovic, Tsomou sau, mai nou, Sergiu Buș. Singurul „număr 9” care a confirmat în ultimii ani la gruparea lui Becali a fost „Bizonul” Gnohere. Plecat la Cosenza, Adi Petre nu a confirmat nici acolo, evoluând de doar patru ori titular la echipa pentru care nu a marcat niciun gol.

  Petre avea nevoie de UTA, la fel cum probabil UTA va avea mare nevoie de serviciile lui. Din informațiile noastre, Adrian Petre se întoarce ca jucător liber de contract la Arad, UTA nefiid pusă în situația de a plăti vreun preț către FCSB. Nu știm detalii legate de salariul său la Arad, dar se vorbește că va semna un contract valabil până în vara anului 2022.

  Când va semna Adrian Petre cu UTA? Răspunsul îl știm: VINERI, 5 februarie.

  Adrian Petre este un fotbalist care are nevoie de încredere, de un mediu primitor, cald, și niciunde nu poate fi mai cald decât… acasă. În ultimii ani, Adi și-a dovedit calitățile care l-au făcut semifinalist al Europeanului Under 21 și l-au adus la performanța de a ajunge cu Esbjerg în doar doi ani din liga secundă până în cupele europene. Chiar și la FCSB s-a remarcat prin golurile cu Backa Topola din Europa League și reușita din meciul de cupă cu Dinamo, el fiind și câștigător al Cupei României după ce a evoluat în finala cu Sepsi.    

  Ce spune Gyuszi Balint despre acest transfer? „Mă bucur atunci când UTA reușește să aducă jucători care ne pot ajuta să ne atingem obiectivele”, spune antrenorul echipei arădene. Petre este un mare plus pentru UTA și din punct de vedere al vârstei. Se cunoaște faptul că UTA a evoluat până acum doar cu jucători Under 21 născuți în 2001, poate cei mai tineri din Liga 1. Petre se încadrează încă în această regulă, fiind născut în 1998, el venind cu o mult mai mare experiență decât ceilalți „juniori” din lot.

  petre 2

  Ce nu mi-a plăcut la reacțiile apărute în mediul online? Faptul că sunt fani (n.r. dacă sunt fani) care s-au bucurat de sosirea lui Petre și cer plecarea „vedetelor” lui Apostu. O greșeală imensă, una care ar putea crea un mic seism în vestiar, iar Balint trebuie să gestioneze foarte bine această situație. Adrian Petre nu se întoarce la UTA pentru a da afară „vedetele” lui Apostu. Petre, Balint, Apostu și oricare altă persoană implicată în proiectul UTA nu au și nici nu au voie să aibă adversități. Petre vine la Arad să facă echipă cu cei pe care unii internauți îi numesc „vedetele” lui Apostu, Petre vine la Arad să ajute acest club să își atingă obiectivul, să marcheze goluri ajutat de cei numiți „vedetele” lui Apostu și să pună umărul la dezvoltarea clubului atât din punct de vedere sportiv cât și din punct de vedere administrativ și chiar financiar. În acest moment UTA are nevoie de toate energiile pentru a se salva în primul rând de la retrogradare sau chiar pentru a ataca pozițiile mai înalte din clasamentul primei ligi. Și scriu aici atât despre energiile celor care evoluează pentru UTA, cât și despre energia emanată de toți suporterii echipei arădene. Petre va fi parte din aceeași echipă cu Balint, cu toți ceilalți jucători din lot și chiar cu Apostu, agentul de jucători implicat cel mai mult în proiectul UTA din ultimii doi ani, un proiect care a început când UTA se afla pe locul 13 în liga secundă și acum are 24 de puncte după 20 de meciuri în Liga 1.

  Este clar că Adrian Petre va avea nevoie de ajutor pentru a redeveni golgeterul care a fost. Petre are nevoie de ajutorul lui Gyuszi Balint și a staff-ului său, are nevoie de încredere din partea lor și cu siguranță el îi va răsplăti și ne va răsplăti prin reușitele sale pe teren. Totodată, Petre are nevoie și de o atmosferă bună în cadrul lotului, în vestiar, acolo unde cei care îmbracă tricoul echipei UTA nu au voie să se gândească la adversități ci doar la faptul că împreună trebuie să mențină echipa pe prima scenă a fotbalului românesc.

  Revenirea lui Adrian Petre la Arad este o lovitură pentru club din toate punctele de vedere. UTA a câștigat un vârf de atac de mare perspectivă, dar mai mult decât atât, revenirea lui Adrian Petre are și un efect de identitate, suporterii arădenii fiind recunoscuți pentru patriotismul lor local și pentru atașarea de fotbaliștii născuți și crescuți la Arad. În „era Balint”, Cipri Rus a rămas ultimul fotbalist care a făcut legătura cu generația care a pierdut barajele de promovare în Liga 1, iar acum Petre vine lângă el și lângă ceilalți pentru a arăta că UTA are potențial și are față să se lupte cu orice echipă din prima ligă. Altfel spus, este pofta ce-au poftit fanii arădeni.

  Adi Petre a arătat și după plecarea la Esbjerg că este foarte legat de Arad, el participând la mai multe proiecte prin care a ajutat copiii cu probleme de sănătate din oraș, donând sume de bani sau chiar organizând turnee caritabile de minifotbal.

  Chiar dacă încă nu a ajuns la Arad, îi dorim succes lui Adrian Petre în tricoul Bătrânei Doamne, o revenire care se va oficializa, așa cum am scris și mai sus, peste doar două zile.

  Fii tu, Adrian, cel care rupe blestemul! Tu ai nevoie de UTA, iar UTA are nevoie de tine…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.