vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Mutu: „Suntem favoriți! În Giulești ne simțim protejați, împinși de la spate”

  de Lucian Dănilă | 20 august 2022, 6:00 PM | Sport

  0

  Antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, cel care în urmă cu aproximativ zece zile și-a prelungit contractul cu gruparea giuleșteană până în 2025, crede că echipa pe care o antrenează are un avantaj important în jocul din această seară cu UTA, iar avantajul vine chiar din partea publcului.

  Atunci când joci acasă, pe Giulești, e clar că moralul nostru e la nivel maxim. Ne simțim protejați, ne simțim împinși de la spate de proprii suporteri, e o atmosferă pe care rar o vezi pe stadioane. Pe de altă parte, trebuie să rămânem concentrați pe detalii, pentru că te obligă această atmosferă, te și responsabilizează. Putem spune că suntem favoriți pentru că jucăm acasă, cred că suntem într-un moment bun. Mai mult, am făcut mai multe puncte decât cei de la UTA până în momentul ăsta, poate avem doar 10% în plus, suntem favoriți cu 10% în plus”, spune Adrian Mutu.

  În calitate de antrenor al Rapidului, pentru Mutu este cel de-al doilea joc împotriva grupării arădene. Cu Mutu pe bancă, Rapid a învins cu 2-0 la Arad în luna mai. Atunci, golurile rapidiștilor au fost marcate de Alex Ioniță și Rareș Ilie, ultimul plecând în această vară la Nice pentru suma de 5 milioane de euro.

  Nu a fost greu să-mi montez jucătorii pentru meciul cu UTA, pentru că prin maniera prin care am pierdut noi la Ploiești, suntem – pe undeva – datori în special față de suporteri să întoarcem lucrurile și să intrăm pe făgașul normal sau bun pe care eram. Am discutat despre meciul trecut, au fost și multe greșeli neforțate ale jucătorilor noștri, am făcut o analiză corectă. Sperăm să nu mai repetăm aceste erori din cauza cărora nu am reușit să fim concreți în fața porții și să ne apropiem victoria cu UTA. Va fi un meci dificil, greu, întâlnim o echipă care trece printr-o perioadă bună. Vorbim despre o echipă bună a campionatului, a demonstrat-o și anul trecut când au fost foarte aproape de play-off. O știu bine, chiar dacă antrenorii s-au schimbat, este o echipă incomodă. Trebuie să fim atenți, bineînțeles că ne dorim victoria pentru că venim după o înfrângere nemeritată, zic eu, dar înfrângerea rămâne înfrângere”, a continuat Adrian Mutu.

  Cel mai probabil, Rapid va începe meciul cu UTA în următoarea alcătuire: Moldovan – Morais, Săpunaru, Paul Iacob, Florin Ștefan – Kait, Crepulja, Alex Ioniță – Sefer, Dugandzic, Costache. 

  Partida Rapid – UTA începe la ora 21.30 și va fi televizată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.