Adolescenta din România căreia medicii i-au replantat mâinile, externată de Revelion

  de - | 31 December 2022, 7:06 PM | Naţional | Sănătate

  0

  (foto: Facebook - Vally Tudose)

  Adolescenta de 15 ani căreia medicii din Iaşi i-au replantat mâinile amputate în urma unui grav accident de circulaţie va fi externată sâmbătă, după două săptămâni de spitalizare.

  Imaginile cu Alexia pe holurile secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii din Iaşi „Sfânta Maria”, unde a fost internată de la mijlocul lunii decembrie, au fost publicate pe Facebook de părinţii fetei.

  „Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare, şi se pare că încheiem anul cu cea mai mare bucurie posibilă. Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă”, a spus Valentina Tudose, mama Alexiei, pentru Observatornews.ro.

  Coordonatorul secţiei a explicat pentru sursa citată că în câteva luni adolescenta se va recupera complet.

  „Alexia a avut azi (n.r. – vineri) ultima operaţie, iar mâine va fi externată din spitalul nostru. Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Dar cu siguranţă acest copil va recupera şi celelalte funcţii motorii la mâna dreaptă şi mâna stângă. Într-un interval de 8-12 luni apreciem că acest copil va recupera mare parte din funcţiile motorii ale mâinilor”, a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii din Iaşi.

  În urmă cu două zile, joi, Alexia s-a ridicat de pe patul de spital și a făcut primii paşi după numeroasele intervenţii suferite la nivelul mâinilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.