Administratorul unei firme din Chișineu Criș, trimis în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 19.000 lei

  de Special Arad | 5 noiembrie 2016, 12:19 PM | Chişineu Criş | Știri Arad

  0

  Comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 31.10.2016 trimiterea în judecată a inculpatului Mercea Dorin Adrian pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi rupere de sigilii.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că:

  Inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Chişineu Criş, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a acesteia şi nu a declarat la organul fiscal teritorial operaţiunile desfăşurate şi veniturile realizate în cursul lunii aprilie 2013, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în valoare totală de 19.085 lei. Totodată, procurorii au mai stabilit că acelaşi inculpat a procedat la ruperea şi înlăturarea sigiliului aplicat de comisarii Gărzii Financiare Timiş, pe un autotren care transporta marfă în beneficiul  societăţii comerciale administrate de inculpat.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalul Arad.

  Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.