luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adjunctă de la Finanțe trimisă în judecată pentru mită în formă continuată

  de Special Arad | 6 august 2016, 10:05 AM | Naţional

  0

  Adriana Sime, adjunct al șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor, fost șef Serviciu Persoane Juridice la aceeași instituție, a fost trimisă în judecată de DNA pentru două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (patru acte materiale). Alături de Adriana Sime a fost trimisă în judecată şi Florentina Rodica Puşcău, cea care ar fi intermediat şpaga.„În perioada octombrie 2013 – februarie 2014, inculpata Adriana Sime, în calitate de șef Serviciu Persoane Juridice 4 din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor – Activitatea de Inspecție Fiscală, prin intermediul inculpatei Pușcău Florentina Rodica, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 14.500 euro și a primit în două tranșe 6.000 euro, bani ce i-au fost remiși fie în biroul său din incinta Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor, fie la domiciliu.

  În schimbul acestor foloase, inculpata Sime Adriana, prin exercitarea atribuțiilor de serviciu, urma să asigure finalizarea favorabilă a unei inspecții fiscale efectuată la societatea comercială administrată de omul de afaceri și urma să asigure întocmirea unui raport de inspecție fiscală prin care să nu se constate în totalitate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, lucru care s-a și întâmplat.

  În perioada octombrie 2012 – decembrie 2014, inculpata Sime Adriana, în aceeași calitate, în mod repetat, a primit de la un alt om de afaceri (denunțător în cauză) produse alimentare în valoare totală de 927,96 lei, pentru ca, în schimb, să manifeste o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii și efectuării controalelor fiscale la firma acestuia, adică inspecțiile să fie doar formale, fără constatarea unor eventuale nereguli”, se arată în rechizitoriul DNA.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse față de cele două inculpate, precum și măsura sechestrului asigurător dispusă asupra bunurilor mobile și/sau imobile aparținând inculpatei Adriana Sime.

  Procurorii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.