Adio Motorul, dar mă întorc la tine… UTA se desparte de arena care i-a fost casă în ultimii trei ani (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 20 februarie 2017, 3:25 PM | Sport

  0

  UTA a jucat ultimul meci pe arena Motorul, arenă care intră în renovări pentru a fi pregătită pentru o eventuală promovare în Liga 1. Conform celor spuse de viceprimarul Bibarț, arena Motorul va avea până în luna iulie un gazon unic în România, dar și tribune cu o capacitate de 4.000 de locuri.

  Multe a spus viceprimarul Bibarț… Noi, mai sus, nu am făcut decât să reproducem cele spuse de el. Că îl credem sau nu, asta vom vedea în următoarele luni. Noi nu am fost de acord cu el nici când ne spunea că demolarea vechii arene UTA a durat an, nici când ne-a spus că Marin Dugăeșescu a fost schimbat din funcție pentru că superiorii lui nu erau mulțumiți de serviciile acestuia, nici când ne videa gogoși de genul „bazinul de polo e în grafic”, la fel și cu stadionul, dar nu credeam nici varianta cu mutatul echipei pe arena Gloria de la Boul Roșu.

  În concluzie, nu prea ne vine a crede nici că acel gazon unic va fi chiar atât de unic, nici că cele 4.000 de locuri pe scaune le vom găsi acolo în luna iulie, iar dacă cumva toate acestea vor „răsări” pe arena din Aradul Nou, ele vor fi făcute în dulcele stil românesc, adică fușerite, nicidecum la calitatea la care ne așteptăm mai ales că vor fi investiți niște bani, publici evident, și nu puțini: 600.000 de euro.

  Ceea ce am scris mai sus pot fi trecute și la capitolul „speculații”, dar acum să scriem și despre ce este cert. UTA și-a luat ieri rămas bun de la arena Motorul, așa cum este ea în acest moment. Motorul le-a fost casă alb-roșiilor din vara anului 2014, după barajul de la Lugoj, și aici am trăit promovarea în Liga a 2-a, dar și sezonul trecut în care Bătrâna Doamnă a fost la un meci distanță de o promovare în Liga 1.

  Arena Motorul a făcut noua echipă UTA cunoscută în țară și străinătate, mai ales datorită imaginilor de la partidele cu Voluntari, când s-a scos apa cu ușa de la dulap și cu prosoapele fotbaliștilor, dar și de la partida cu ASU Poli, când numai fotbal nu a fost ci mai degrabă lupte în noroi.

  motorul 3

  FOTO: Imaginile care au făcut înconjurul lumii: apa scoasă cu ușa de la dulap pe arena Motorul

  Vorbeam cu Sorin Botiș, prezent la meciul de ieri cu Dynamo Pancevo. Fostul căpitan al Bătrânei Doamne din ultimele sezoane spunea:

   

  Am venit ca să asist la acest meci, ultimul pe Motorul așa cum s-a prezentat arena asta de când o știu eu. Aici am debutat ca senior, jucând pentru Motorul în sezonul 1996-1997, și tot aici am pus punct carierei de 20 de ani de fotbal ca senior. Mă leagă multe de această arenă. Nu știu cum va fi la Șiria, dar este oarecum peste mână pentru suporterul arădean. Nu atât ca distanță, că nu e chiar așa de departe, dar drumul până la Șiria este plin de gropi. Ne vom rupe mașinile până acolo…” (Sorin Botiș)

  botis

  FOTO: Sorin Botiș a asistat ieri la ultimul meci pe Motorul, arena pe care a debutat ca senior în 1996, și tot pe aceeași arenă s-a retras ca că căpitan al echipei UTA după barajul cu FC Voluntari

   

  Așa cum a fost arena Motorul, aceasta din punct de vedere sportiv a fost până la urmă o casă bună pentru fotbaliștii arădeni.

   

  „Pe Motorul era greu să ne bată cineva. Chiar dacă este mică ca și capacitate, îi simțeam mereu alături pe fani. Erau aproape de noi și se punea presiune pe adversari. Așa s-a întâmplat și la barajul cu Dunărea Călărași”, spunea Cipri Rus, actualmente fotbalist la ASA Târgu Mureș.

  rus

  FOTO: Cea mai mare bucurie pe arena Motorul: Rus a marcat golul de 4-1 cu Dunărea Călărași și UTA se califica în fața a 2.000 de spectatori în barajul pentru Liga 1 cu FC Voluntari

   

  Dar nu se pot uita episoadele Voluntari, atunci când imaginile cu arbitrul Balaj adunând apa alături de jucători au fost date inclusiv pe celebrul canal de sport american ESPN, sau de la cele cu ASU Poli, în care imaginea cu Telescu a fost difuzată la toate știrile sportive de pe orice canal de televiziune din țară.

  Plecând de pe Motorul, UTA pleacă din Arad. Rămâne în județ, dar parcă nu e totuna. Noua casă a Bătrânei Doamne va fi Șiria. UTA pierde astfel o mie de spectatori ca și capacitate, dar și posibilitatea de a sărbători o eventuală promovare la Arad. Nu, nu este din cauza șefilor clubului, nici a jucătorilor, ci mai degrabă din cauza felului pompieristic în care se fac lucrurile în Arad. Ceea ce se întâmplă acum cu arena Motorul, care intră în renovare, trebuia făcut cu jumătate de an înainte de demolarea vechiului stadion UTA și atunci nu mai aveam parte de acest „exil”.

  Dar acum, orice am spune este tardiv. Nu ne rămâne decât să ne adaptăm situației…

  motorul 2

  FOTO: Imaginile cu arbitrul Cristian Balaj, cu jucătorii de la Voluntari, cei de la UTA și jurnaliștii scoțând apa de pe teren

  Rămas bun Motorul… Sau, adio, dar mă întorc la tine.

  PS: Știți ce a părut oarecum ciudat? Faptul că la meciul de ieri, cu Dynamo Pancevo, meci câștigat de arădeni cu 3-0, suprafața de joc a părut mai bună ca niciodată în această perioadă a anului.

  telescu

  FOTO: Așa arăta Telescu de la ASU Poli în minutul 2 al meciului de pe Motorul…

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.