joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Rezervă de aur! Arădeanca Adela Strună a făcut parte din naționala României de junioare, campioană europeană!

  de Dan Lazăr | 19 iulie 2023, 8:03 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Performanță importantă obținută marți seară de România la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeți și juniori din Gliwice (Polonia), unde ambele naționale de juniori (U19), atât cea feminină cât și cea masculină, au devenit campioane continentale! Pentru Arad succesul este mai dulce la fete, unde este în lotul naționalei arădeanca de la CSM, Adela Strună.

  Eleva lui Cristian Dodean a fost rezervă în reprezentativa tricoloră, făcând parte din lotul din care au punctat la mese Elena Zaharia, Ioana Sângeorzan și Bianca Mei-Roșu, Evelyn Ungvari fiind și ea rezervă. Titlul european al României în proba de U19 echipe feminin a venit după o revenire de senzație. După ce au câștigat clar meciurile din grupe (3-0 cu Spania, Suedia și Belgia) și de pe tabloul principal (3-1 în optimi cu Italia, 3-0 în sferturi cu Slovacia și 3-0 în semifinale cu Franța), marea provocare a avut loc  în finala cu Germania, unde adversarele s-au desprins la 2-0.

  Medaliată cu argint național alături de echipa de junioare a CSM Arad dar recent și la Top 16 junioare, Adela Strună va concura la Europene în probele de simplu, dublu, alături de Evelin Ungvari și dublu mixt, în tandem cu portughezul Rafael Kong. Din circuitul naționalei de junioare face parte și o altă jucătoare de la CSM Arad, Alesia Sferlea, care însă din cauza unei accidentări la genunchi a ratat competiția din acest an.

  359811565 666520162171173 7328423845209711058 nDesfășurarea finalei România – Germania 3-2
  Ioana Sîngeorzan – Mia Griesel 1-3
  Elena Zaharia – Lea Lachenmayer 2-3
  Bianca Mei-Roșu – Naomi Pranjkovic 3-1
  Elena Zaharia – Mia Griesel 3-0
  Ioana Sîngeorzan – Lea Lachenmayer 3-1.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.