Actorul John Hurt a murit la vârsta de 77 de ani (Video)

  de Special Arad | 28 ianuarie 2017, 10:20 AM | Internaţional

  0

  Actorul britanic John Hurt, nominalizat la Oscar pentru rolul principal în filmul “Omul elefant” și pentru rolul seundar în “Expresul de la miezul nopții”, a murit la vârsta de 77 de ani.

   Actorul anunţase, în 2015, publicul larg că suferă de cancer pancreatic, potrivit EvoNews.com.

  Născut pe 22 ianuarie 1940, în Chesterfield, John Hurt a avut o carieră de şase decenii, interpretând roluri atât în teatru, televiziune, cât şi pentru marile ecrane.

  A urmat cursurile şcolii de artă St. Martin din Londra, înainte de a obţine o bursă la Royal Academy of Dramatic Art, în 1960. A debutat doi ani mai târziu, cu un rol mic în serialul ”Z Cars”.

  Ulterior, cariera sa a cunoscut un succes fulminant, astfel că de-a lungul anilor John Hurt a jucat în peste 200 de filme și seriale de televiziune, unul dintre cele mai recente fiind “Jackie”, în care interpretează rolul părintelui Richard McSorley.

  Cele mai memorabile rămân, însă, interpretările sale din “Midnight Express” (1978) şi The Elephant Man” (1980), pentru care a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, respectiv Cel mai bun actor într-un rol principal.

  John Hurt a fost înnobilat de regina Marii Britanii, în 2015, pentru contribuţia adusă teatrului. ”Nimeni nu ar fi putut să joace «The Elephant Man» mai memorabil. A dus acel film în imortalitatea cinematografiei. I se va simţi lipsa foarte mult”, a scris regizorul Mel Brooks pe contul său de Twitter.

  Cei doi au colaborat pentru comedia ”Spaceballs” (1987).

  Actorul Stephen Fry i-a adus un omagiu lui John Hurt, spunând că a fost ”mare pe scenă, pe micile şi marile ecrane”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.