Actorul arădean Harsányi Attila i-a adus un nou premiu de prestigiu pentru Compania Aradi Kamaraszinhaz

  de Special Arad | 20 noiembrie 2014, 5:00 PM | Cultură

  0

  Harsányi Attila, actorul Companiei Aradi Kamaraszinhaz din Arad a primit premiul pentru CEL MAI BUN ACTOR, pentru rolul din spectacolul Sex, drugs, gods & rock’n’roll, în regia lui Tapaszto Erno, la ediţia a XVII-a a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio “Interfest 2014”, și la ediția a V-a a Festivalului de Teatru Balcanic, manifestare organizată de Teatrul “Al. Davila” Piteşti, festival care a cheamat la rampă trupe din cinci ţări în perioada 14-19 noiembrie. Pe scena teatrului din Piteşti au jucat actori din România, Vraţa (Bulgaria), Vârşeţ, Kragujevac (Serbia), Kosovo şi Albania.

  Juriul festivalului internaţional a fost  format din regizorul suedez de origine română Zoltan Schapira, regizorul Dragan Jakovljevic din Serbia, regizorul Emil Boroghină, actriţa Coca Bloos şi Marinela Ţepuş, director al Teatrului „Nottara” din București.

  Publicul din Pitești a văzut un „stand-up tragedy radical” aşa cum este caracterizat spectacolul teatrului maghiar arădean. Inspirat din piesa lui Eric Bogosain şi textele lui Jose Saramago, spectacolul Sex, drugs, gods & rock’n’roll, în regia lui Tapaszto Erno, a fost tradusă în limba maghiară de către Fekete Reka, în rolul principal avându-l pe Harsanyi Attila.

  Premiera spectacolului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional THEALTER din Szeged, Ungaria în vara anului 2014, actorul Harsanyi Attila obţinând premiul pentru Cel Mai Bun Actor – thealter best of subiectiv.

  Menționăm faptul că la edițiile anterioare arădenii s-au întors cu numeroase premii de la festivalul internațional piteștean: în anul 2011 actorul Harsanyi Attila a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul lui Rudolf Hess din piesa „Decalogul după Hess” de Alina Nelega, în regia lui Tapaszto Erno. Totodată, Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz şi Asociaţia Maszk din Szeged au primit premiul pentru Dialog Intercultural pentru spectacolul „Quartet” de Heiner Muller, în regia lui József Balog. În anul 2013 regizorul Tapaszto Erno a câştigat Premiul pentru cea mai bună REGIE. Compania arădeană maghiară a mai obţinut trei nominalizări în cadrul celor două festivaluri: MARELE PREMIU al festivalului, Premiul pentru SCENOGRAFIE (Tapaszto Erno), Premiul DE POPULARITATE (Linda Zsiros).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.