Activități de promovare a învățământului profesional şi tehnic la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad. Oaspeți de la Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad, Secusigiu şi Sânpetru German

  de Dan Lazăr | 17 March 2022, 7:38 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Susținuți de conducerea școlii, în frunte cu directorul prof. ing. Steliana Băișanu, şi coordonaţi de personalul Catedrei Tehnice, elevii și profesorii Liceului Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad au organizat, în perioada 21 februarie – 11 martie 2022, o serie de activități atractive, menite  a promova atât oferta educațională a liceului cât și importanța învățământului profesional şi tehnic.

  Activitățile au avut drept scop creșterea gradului de conștientizare și schimbare a mentalității în privința importanței liceelor tehnologice şi a învăţământului profesional. Acestea au fost organizate în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse Educaționale Arad, elevii beneficiind de prezenţa în mijlocul lor, a consilierilor şcolari prof. Otilia Ardelean și prof. Marius Anastase.

  „Cum să devii un mecanic auto de succes?”Mecanicul auto, o profesie prezentă și viitoare” sau „Elevii de azi, antreprenorii de mâine”, au fost câteva dintre activitățile de promovare și informare, derulate în cadrul liceului, în colaborare cu unii operatori economici, parteneri ai școlii. Sub îndrumarea cadrelor didactice, elevii au participat la workshop-uri, dezbateri, mese rotunde și activități de consiliere privind cariera, astfel încât viitorii absolvenți ai clasei a VIII-a să fie bine informați asupra oportunităților pe care le oferă învățământul profesional și tehnic, pentru a-și putea alege parcursul educațional, care să le ofere dezvoltarea competențelor profesionale și să îi propulseze spre o carieră de succes.

  Joi, 10 martie 2022, a fost sărbătorită „Ziua porților deschise 2022”, în cadrul căreia au fost invitați elevi și cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad, Şcoala Gimnazială Secusigiu şi Şcoala Gimnazială Sânpetru German, care au participat cu mare interes la activitatea de consiliere și orientare în carieră „Pași spre cariera mea!”, s-au întrecut în cadrul concursului „Automobilul, ieri și azi”, au vizitat spațiile liceului și au vizionat filmulețe din cadrul proiectelor locale sau europene la care au participat elevii Liceului Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad.

  „La finalul activității, câțiva dintre cei mai curajoși viitori elevi ai școlii noastre au urcat în mașina instituției de învățământ, alături de instructorul auto, pentru a descoperi tainele conducerii automobilelor. La plecare, oaspeții au primit pliante și materiale de promovare a ofertei liceului, plecând bucuroși și hotărâți să revină în septembrie în această școală, pentru a urma o carieră în domeniul auto”, au transmis organizatorii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.