vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Activitate educativ-preventivă la Beliu. Polițiștii au stat de vorbă cu elevii

  de Special Arad | 23 octombrie 2021, 3:17 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ipj Arad)

  Comunicat. Polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Biroului Siguranța Școlară și cei ai Secției nr. 6 Poliție Rurală Beliu au desfășurat la data de 20 octombrie a.c., o activitate interactivă cu elevii Liceului Tehnologic Beliu, punând accentul pe formarea comportamentul din timpul liceului în funcție de diverși factori, unul fiind anturajul sau modelele negative.

  Împreună cu polițiștii, elevii au discutat despre agresivitatea verbală din mediul școlar sau cel familial, cauzele acestui tip de violență și posibilele efecte.
  Scopul polițiștilor a fost acela de a-i conștientiza pe elevi că situațiile de comunicare din mediul școlar sau extrașcolar pot fi influențate de agresivitate (ton ridicat al vocii, gesturi nervoase, agitație, etc). Elevii au aflat că participând la un act de comunicare care conține violență verbală pot fi expuși și la violență fizică deoarece violența verbală poate duce deseori la violență fizică. De asemenea elevii și-au dat seama că dacă adoptă un comportament agresiv, acesta poate fi interiorizat, acceptat și manifestat din ce în ce mai des, ajungându-se până la urmă la pedepse legale(contarvenționale sau penale).
  La sfârșitul activităților, elevii, polițiștii și cadrele didactice au concluzionat că prevenirea comiterii unor fapte penale, care fac obiectul cazierului judiciar este influențată de activitățile și atitudinea elevului în mediul extrașcolar. Mesajele educative ale cadrelor didactice își pierd din eficiență dacă anturajul tânărului sau părinții au alte păreri despre disciplină, respect, valorile promovate de legi și obiectivele școlare.
  Mesajele cu privire la comportament trebuie să fie aceleași din partea tuturor celor implicați în educația tinerilor, iar părinții au rol important în a-i educa pe copiii lor, în a le transmite noțiuni precum: respectul față de cei din jur, seriozitate pe plan școlar, hărnicie, altruism sau alte valori morale.
  Elevii au fost de acord cu mesajele transmise, totodată promițând că și după absolvirea liceului, vor avea în vedere cele dezbătute în activitatea desfășurată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.