Acțiunile Facebook au înregistrat cea mai mare scădere de după listarea la bursă. Zuckerberg a pierdut 16 mld. dolari într-o singură zi

  de - | 27 iulie 2018, 2:33 PM | Business

  0

  (foto: MarketWatch)

  Acțiunile Facebook s-au prăbușit, joi, pe bursa americană, după luni întregi de scandaluri și după anunțarea unor rezultate financiare sub așteptările analiștilor, scrie incont.ro.

  Acțiunile rețelei de socializare au scăzut cu 20%, marcând astfel cea mai mare scadere din istoria sa de companie listată la bursa de la New York, scrie Bloomberg. Astfel, mai mult de 120 de miliarde de dolari s-au evaporat din capitalizarea companiei, iar Mark Zuckerberg a pierdut aproape 16 miliarde de dolari din avere.


  Sursa: Bloomberg

  Performanța financiară a gigantului IT a părut până acum imună la criticile privind securitatea datelor personale și la scandalurile legate de Cambridge Analytica și de știriel false care au influenațat alegerile. Dar compania a prezentat miercuri cifre privind vânzările și creșterea numărului de utilizatori sub așteptarile analiștilor, care au bulversat investitorii.


  Sursa: Bloomberg

  Astfel, Facebook a raportat pentru trimestrul al doilea un profit net de 5,12 miliarde de dolari, respectiv de 1,74 de dolari pe acţiune, comparativ cu 3,89 miliarde de dolari, respectiv 1,32 dolari pe acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile au urcat la 13,04 miliarde de dolari, de la 9,16 miliarde de dolari în urmă cu un an.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.