Acțiune pentru depistarea șoferilor „fumați” sau băuți. Din cele aproape 300 de teste, doar unul a fost pozitiv la consumul de droguri

  de Special Arad | 10 March 2023, 11:27 AM | Știri Arad

  0

  Polițiștii rutieri arădeni și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog au efectuat, joi seara, o acțiune pe șoselele din municipiu, pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme în timp ce se află sub influența substanțelor interzise și a alcoolului.

  În cadrul acțiunii au fost efectuate 298 de testări cu aparatele DrugTest și AlcoolTest, dintre acestea doar unul a fost pozitiv la consum de droguri. În ceea ce privește consumul de alcool, șase testări au ieșit pozitive, în aceste cazuri polițiștii reținând permisele de conducere.

  „În cadrul acțiunii desfășurate în seara zilei de 9 martie, de polițiștii rutieri arădeni împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, în vederea depistării șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive și alcoolului, au fost efectuate 298 de testări cu aparatele DrugTest și AlcoolTest. Au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 46.000 de lei și reținute 11 permise de conducere, din care 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Au mai fost constatate 4 infracțiuni rutiere”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.