joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Acțiune ecologică de plantare a puieților la Balta Măltăreț

  de Andrada Bobiș | 25 martie 2024, 7:38 PM | Știri Arad

  0

  Zilele acestea la Balta Măltăreț a avut loc acțiunea ecologică ,,Luna Pădurii” desfășurată prin Proiectul Educațional al Colegiului „Csiky Gergely” din Arad. Activitatea denumită ,,Pădurea un adevărat templu” a fost o acțiune amplă în care s-au plantat puieți de stejar.

  Alături de Colegiul „Csiky Gergely” au fost școlile partenere: Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” din Șofronea și Liceul cu Program Sportiv din Arad.

  Pădurea ocrotită și protejată de elevi

  ,,Ocolul Silvic <<Iuliu Moldovan>> prin Dr.Ing. Lovas Lorand și Ing. Sznda Ladislau ne-au pus la dispoziție peste 100 de puieți și le-au făcut elevilor instructajul pentru o plantare corespunzătoare, informându-i despre întreg ecosistemul forestier local. Plantarea copacilor reprezintă un simbol care, în primul rând, ne reaminteşte de natură şi de importanţa protecţiei mediului şi, în al doilea rând, această activitate este un simbol al cooperarii internaţionale, al toleranţei şi al păcii.

  Pădurea este cel mai important factor stabilizator al mediului înconjurător ce aduce mari servicii societăţii omeneşti, contribuind la creşterea calităţii vieţii prin funcţiile multiple de protecţie şi producţie pe care le îndeplineste. Pădurea este suportul celui mai bogat tezaur de informaţie genetică şi ecologică, de o excepţională valoare pentru ştiinţă.

  Noi, profesorii coordonatori ai acestui Proiect – prof. Dima Crina,.Rus Cristiana, Pall Maria (Colegiul„Csiky Gergely” Arad), prof. Biț Lavinia (Liceul cu Program Sportiv Arad) și prof. Coltiș Andreea ( Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” ), credem că pădurea a fost, este si va fi strâns legată de fiecare ființă de pe această planetă. A păstra pădurea cu cumpătare şi a o ocroti e datoria noastră a tuturor” a precizat pentru Special Arad, profesor Crina Dima.

  Citește și: Elevii s-au întrecut la cros. Campionii Aradului vor reprezenta județul la etapa națională de la Botoșani 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.