miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Român arestat în Grecia pentru că ar fi furat bucăți din Acropole

  de - | 21 septembrie 2023, 8:17 AM | Internaţional

  0

  Un turist român în vârstă de 36 de ani a fost arestat în Grecia, după ce ar fi încercat să fure două fragmente de marmură de pe Acropole. Turistul le-a declarat polițiștilor că nu știa că este ilegal să ia pietrele, care, a spus el, erau deja „rupte” de pe monument.

  Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost observat de un paznic care l-a văzut punând mâinile pe o secțiune a Propylaea într-un mod care i s-a părut suspect. Paznicul l-a abordat pe bărbat și a confirmat că acesta luase două fragmente de marmură de pe monumentul de o valoare inestimabilă, notează adevărul.

  Presupusul hoț a fost acuzat de furt și va fi probabil urmărit penal în conformitate cu legea elenă privind antichitățile, care stipulează că toate obiectele și proprietățile culturale antice aparțin statului.

  El urmează să se prezinte miercuri în fața procurorilor locali, ca parte a procedurii standard pentru astfel de infracțiuni, potrivit Proto Thema.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.