sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cionca aruncă bomba! L-a propus pe medicul Furău, membru PSD, la conducerea Spitalului Județean Arad

  de Andrei Fuliaș | 24 februarie 2017, 1:48 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Lovitură de teatru pe scena politică arădeană, dar și în lumea medicală. În urmă cu câteva momente, în prezența lui Florian-Dorel Bodog – ministrul Sănătății, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a făcut o mutare care, la prima vedere, pare a fi una de șah-mat pentru liderii PSD Arad.

  Printre discuții despre fonduri, despre bugetul Consiliului Județean, despre investiții în Spitalul Județean Arad, dar și despre nevoile pe care le are acest spital, Iustin Cionca aruncă – cel puțin declarativ – mingea în terenul PSD, propunându-l ca manager al Spitalului Județean Arad pe nimeni altul decât Gheorghe Furău, actualmente consilier local municipal ales pe listele PSD (dealtfel, unul dintre liderii importanți ai filialei având în vedere notorietatea acestuia).

  De la prezidiul lângă care se afla în urmă cu câteva momente alături de ministrul Sănătății, de prefectul Aradului și de managerul SCJUA, Corina Crișan, Cionca, explicând că nu vrea politizarea sistemului medical, i-a propus lui Furău să preia frâiele unității spitalicești – lucru aplaudat îndelung de cei prezenți în  sală.

  Medicul Furău a refuzat însă imediat, iar ce a spus ne îndreptățește să credem că a avut loc o discuție, în altă parte, înainte de propunerea de azi. Gheoghe Furău e explicat că familia nu este de acord și că își poate face meseria mai bine acolo unde e acum.

  Ce a urmărit de fapt Cionca, prin această mișcare, am spune inteligentă? În primul rând, putem opina că a vrut să închidă gura adversarilor politici care până acum acuzau proasta organizare de la Spitalul Județean Arad și, desigur, managementul defectuos. Cum ar veni, începând de astăzi, Cionca ar fi mutat presiunea în curtea PSD, dând posibilitatea acestora ca să nu mai stea pe margine și să critice, ci să conducă realmente Spitalul Județean.

  În plus, Iustin Cionca a dorit mai mult ca sigur să pună presiune pe parlamentarii PSD Arad pentru ca aceștia să se bată pentru a aduce fonduri (directe) în sistemul medical arădean. În același timp, odată cu instalarea medicului Furău în fruntea Spitalului Județean Arad, în cazul în care acesta ar fi acceptat, cei din PSD nu ar mai fi putut invoca scuze pentru că banii nu sunt administrați așa cum trebuie.

  Pe de altă parte, ca să fim corecți până la capăt, propunerea președintelui CJ Arad este una care ar putea indica faptul că administrația nu are, în acest moment, o soluție penelistă de „talia” (a se înțelege popularitatea) lui Gheorghe Furău. Sau, dacă are, a preferat totuși acest șah, cu dorința de mat, fiind conștient că are șanse mai mari să câștige capital politic, decât să piardă.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dr Furau este un profesionist si inainte de toate un om care nu isi va asuma raspunderea de a scoate din mizeria in care CJA a bagat SCJU Arad in doar 6 ani de „management” defectuos! Sa raspunda Iotcu si Falca de unirea spitalelor in acest conglomerat diform care este SCJU Arad.

   +22 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.