duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aceste dispozitive năucitoare dovedesc că trăim de-adevăratelea într-un film Star Wars

  de Special Arad | 4 august 2014, 7:04 PM | Știință

  0

  E adevărat că nu avem (încă) săbii laser, autostrăzi aeriene, prieteni Wookie sau alte creaturi extraterestre, nave spațiale cu care să călătorești cu viteza luminii, vizitând planete locuite cu ușurința cu care luăm un taxi, dar găsim mai jos o listă destul de promițătoare care dovedesc că trăim de-adevăratelea într-un film Star Wars:

  Droizi de sondă

  Fullscreen capture 842014 65034 PM.bmp

  Compania DARPA a creat droizi de sondă pentru a hoinări în necunoscut, astfel ….păi…. făcându-l cunoscut.  Echipați cu camere de filmat și tehnologii desprinse din era spațială, aceste drone autonome au abilitatea de a recunoaște elemente precum distanța, adâncimea și percepția. Adițional, sunt dotate cu o „gheară” robotică pentru a putea prinde obiecte.

  Tunuri laser

  Fullscreen capture 842014 65037 PM.bmp

  Marina Statelor Unite a început recent să echipeze navele de atac cu tunuri laser.  Aceste arme extrem de puternice, deși încă nu pot distruge planete asemena „Death Star”-ului, pot doborî  o dronă de la o distanță surprinzător de mare.

  Speeder Bikes

  Fullscreen capture 842014 65040 PM.bmp

   

  Îți amintești cât de cool a fost scena in „Return of the Jedi” când Storm Trooperii îl fugăreau pe Luke prin pădure, pe „speeder bike”-uri ? Acum poți reproduce acea experiență mulțumită existenței motocicletei planoare (Hover Bike) create de Aerofex. Atâta timp cât deții 50.000 – 100.000 de dolari și o mână de prieteni dispuși să se îmbrace în nenorociții de Storm Trooperi, scena îți aparține.

  Holografie

  Fullscreen capture 842014 65042 PM.bmp

  Această tehnologie îți permite să proiectezi hologramele oricărui lucru vrei tu. Am văzut deja randarea în holograme a lui Tupac și Michael Jackson , iar în curând vom avea posibilitatea de a avea convorbiri telefonice folosind această tehnologie. Deocamdată, trebuie să ne mulțumim doar cu prezența Regelui Popului și Regelui Rapului.

  Arme electromagnetice

  Fullscreen capture 842014 65046 PM.bmp

  Senatul american a oprit acest proiect, însă tehnologia există! Această armă electromagnetică are abilitatea de a propulsa un glonț de 45 cm cu o viteză de 5000 m/h pe o arie de 160 km.

  Telecomenzi plutitoare

  Fullscreen capture 842014 65049 PM.bmp

  Aceste telecomenzi plutitoare  pot funcționa  chiar și într-un mediu cu gravitate zero.  Execută sarcini de mentenanță în navete spațiale și sunt ușor de mânuit și încărcat cu smartphone-uri.

  Boba Fett

  Fullscreen capture 842014 65108 PM.bmp

  Bine, nu e Boba Fett. Dar cam seamănă cu el, nu? Aceasta este o armură creată recent la care guvernul american a lucrat de câțiva ani, pentru a o face capabilă să devieze gloanțele.  Tehnologia asta ar fi fost folositoare și Storm Trooper-ilor , nu?

  Membre prostetice

  Fullscreen capture 842014 65118 PM.bmp

  Tehnologia medicală este întotdeauna o arie de evoluție importantă pentru omenire, iar această invenție  este destul de unică. Responsabili cu crearea ei sunt tot prietenii de la DARPA. Membrul prostetic se conectează în mod uluitor la sistemul tău nervos, permițându-ți să simți pe bune ce faci cu brațul tău bionic. Asta îți oferă posibilitatea să prinzi, strângi obiecte, la diferite grade de intensitate, fără să rupi tot ce apuci în mână. Luke Skywalker ne zâmbește de undeva acum…

  Acest câine arată destul de mult ca un Ewok. Deci există! 😛

  Fullscreen capture 842014 65123 PM.bmp

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.