joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Acciza la combustibil scade cu 50%, iar compensarea facturilor de curent și gaz se prelungeşte în aprilie

  de - | 22 februarie 2022, 7:25 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Partidele din coaliția de guvernare au convenit ca acciza la combustibil să scadă temporar cu 50%, ceea ce ar reduce cu 1 leu prețul la pompă, susține ministrul finanțelor, Adrian Câciu. PNL, PSD și UDMR au stabilit de asemenea prelungirea și în luna aprilie a măsurilor de compensare a facturilor la energie electrică și gaze naturale, informează Radio România Actualități.

  Inițial, documentul pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale a fost emis doar pentru lunile februarie și martie. Potrivit unor surse politice, după luna aprilie, executivul ia în calcul și o reglementare a prețului la energie, după ce vor exista discuții cu Comisia Europeană.

  Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat pe o rețea de socializare că soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil a fost validată în ședința coaliției, iar măsura ar reduce prețul la pompă imediat, cu peste 1 leu pe litru.

  El a mai precizat în perioada imediat următoare vor fi discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil de toți consumatorii.

  Sursa: Radio România Actualități

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.