duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Accident sau sinucidere în Penitenciarul Arad! Cine este subofițerul găsit împușcat mortal: „Era cinstit și serios”

  de Alin Olteanu | 20 octombrie 2019, 10:00 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Un angajat al Penitenciarului de Maximimă Siguranţă Arad s-a sinucis cu arma din dotare în această dimineață, în jurul orei patru. Subofițerul în vârstă de 46 de ani era angajat al Penitenciarului de la finalul anilor 2000.

  Nu se știe dacă este vorba de o sinucidere sau un accident.

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad va deschide un dosar penal în urma căruia se va stabili cauza exactă a accidentului.

  UPDATE

  ”Duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în Postul Control 2 al unității. Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la fața locului”, se arată într-un comunicat al ANP.

  Deocamdată nu se știe dacă este vorba de un accident sau de o sinucidere. ”Precizăm că polițiștii de penitenciare sunt evaluați psihologic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de față, la data de 06.11.2018. Polițistul de penitenciare era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, îndeplinindu-și cu responsabilitate și profesionalism atribuțiile de serviciu”, susțin cei de la ANP.

  „Întregul colectiv al Penitenciarului Arad își exprimă regretul față de acest eveniment și transmite sincere condoleanțe familiei” – a precizat, într-un comunicat, Aduard Magold, purtătorul de cuvânt al instituției.

  UPDATE 2

  Subofițerul Laurențiu Lucian Belean, 46 de ani, este polițistul găsit mort în Penitenciarul Arad. Corpul acestuia a fost transportat la Medicina Legală Arad. Despre acesta colegii au doar cuvinte de laudă, considerându-l un om „foarte fain”, cinstit și serios.

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.