Wonder Woman cea originală practica Bondage-Domination-Sado-Maso

  de Special Arad | 29 April 2015, 2:38 PM | Pop Culture

  0

  La începuturi, Wonder Woman a practicat BDSM (Bondage-Domination-Sado-Maso) după ce a primit în dar un lasou magic cadou, cu puterea Afroditei de a face bărbații și femeile să se supună voinței ei, scrie CineMagia.

  Primul lucru pe care Wonder Woman îl face cu lasoul ei magic este să sa joace de-a… prinselea, scrie publicația Mashable.com. Aceasta se întâmpla în revista de benzi desenate Wonder Woman #1, din 1942. Mama ei, regina Hippolyte a amazoanelor, îi dă fiicei lasoul cadou, explicându-i: „Lasoul magic poartă puterea Afroditei de a face bărbații și femeile să se supună voinței tale!… Oricine va fi prins cu lasoul va fi obligat să te asculte!”

  Chiar atunci, apare un medic, iar Wonder Woman – alias Diana Prince – decide să încerce noua ei jucărie. Ea îl prinde pe medic cu lasoul și comandă: „Acum stai în cap!”. Medicul nefericit declară, „Nn-da, prințesă! N-aș face-o, dar ceva mă obligă!…”

  De-a lungul anilor, lasoul magic al Wonder Woman şi-a pierdut puterile. În benzile desenate originale, ale „psihologului poliamoros şi instabil William Marston” (cum îl numește publicația Mashable.com) și ale artistului Harry Peter, lasoul obliga la ascultare. Treptat, însă, şi-a pierdut puterile până a ajuns să oblige doar la spunerea adevărului – o tranziție consolidată în popularul serial de televiziune din anii ’70 cu Lynda Carter în rol principal. În loc să oblige pe cineva să facă ceva, lasoul doar îi determină pe oameni să răspundă sincer.

  wonder-woman

  Benzile desenate originale cu Wonder Woman erau structurate în jurul unei Wonder Woman care preia controlul băieţilor răi legându-i. Acele benzi desenate nu se axau pe lupta violentă, ci pe jocul de-a prinselea cu lasoul.

  Totuși, imaginile cu Gal Gadot ca Wonder Woman în următorul film Batman vs. Superman nu o arată cu un lasou, ci cu o sabie. Regizorul Zack Snyder știe că iubitorii genului de acțiune merg la cinema ca să vadă lovituri – banii cer violență, nu perversiuni.

  wonder woman

  Totuși, atunci când E.L. James îşi publica, în 2011, romanul de dragoste Fifty Shades of Grey, devenit ulterior un best-seller, făcea din BDSM, până atunci o perversiune, un subiect literar mainstream, iar ecranizarea romanelor a adus primului film o popularitate răsunătoare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.