Fostul Spital Municipal va fi reabilitat. A fost câștigată finanțarea prin PNRR

  de Special Arad | 19 October 2022, 4:11 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Comunicat. Proiectul de renovare energetică a unor clădiri din fostul Spital Municipal, proiect depus de Consiliul Județean Arad pentru finanțare în runda I a PNRR, „Valul Renovării”, a fost declarat câștigător de Ministerul Dezvoltării.

  Suma solicitată de Consiliul Județean și aprobată de minister este de 15,3 milioane lei. Vă reamintim că proiectul a fost depus la câteva zile după ce Consiliul Județean Arad a preluat de la Primăria Municipiului clădirea spitalului.

  Finanțarea presupune intervenții la acoperiș și la fațadă, schimbarea geamurilor, respectiv a rețelelor de termoficare și apă, recompartimentarea saloanelor, refacerea instalației electrice și trei stații de încărcare a mașinilor electrice, realizarea de pompe de căldură, termoizolarea planșeurilor.

  „Consiliul Județean Arad s-a mișcat foarte repede cu acest proiect și am fost printre primele din țară care l-am și depus. Urmează acum să realizăm documentația tehnică solicitată de minister. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, pentru noi este foarte important să investim în îmbunătățirea condițiilor spitalicești, în condițiile hoteliere de la spital și în dotarea cu aparatură modernă”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  În total, județul Arad a obținut finanțare pentru zece proiecte, în municipiul Arad, Felnac și Zădăreni.

  Începând cu anul 2016, Consiliul Județean Arad a investit în sistemul de sănătate publică din județul Arad suma de 103,8 milioane lei, din surse proprii, proiecte europene și naționale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.