AFI Europe deschide la Arad, în 2023, primul retail park din țară. Decathlon, House și Cropp, printre magazinele deja contractate

  de Raluca Medeleanu | 1 septembrie 2022, 1:46 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  După mai bine de 15 ani de când părea că a fost dat uitării, întinsul teren pe care a funcționat fosta fabrică IMAR de pe Calea Aurel Vlaicu va primi o nouă întrebuințare. Plănuit de mult timp, un nou centru comercial, aparținând AFI Europe Romania, a primit din nou undă verde și i s-a pus piatra de temelie chiar astăzi, 1 septembrie.

  AFI Arad este primul proiect de acest fel al investitorilor în țară, existând mall-uri AFI în București, Ploiești și Brașov, dar nu și un parc retail. Motivul pentru care Aradul a fost selectat pentru această investiție a fost, printre altele, că orașul nostru deține un teren atât de mare foarte aproape de centru, căci de regulă ele se găsesc doar către periferii. Amintim că printre cauzele împotmolirii inițiale ale proiectului a fost și decesul proprietarului inițial.

  Mai multe detalii despre viitorul parc retail au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă organizată în Sala Ferdinand, unde primarul Călin Bibarț și-a exprimat mulțumirea pentru că această investiție va aduce un plus de valoare zonei. La întâlnire au participat Doron Klein, CEO – AFI Europe Romania & Czech Republic și Avi Barzilay, CEO – AFI Properties. Deschiderea oficială este estimată să aibă loc în a doua jumătate a anului viitor, iar investitorii vor realiza pe cheltuiala lor inclusiv un sens giratoriu. Parcul va conține clădiri cu un singur nivel, una destinată pentru Carrefour (cu o suprafață închiriabilă de 5800 mp), alta către partea cu 6 Vânători pentru magazinul de bricolaj Leroy Merlin (9000 mp), iar alta pentru alte magazine, dintre care amintim Decathlon, House, Cropp, Sinsay, CCC etc. De asemenea, fast food-ul Mc Donald’s de tip drive thru, deja inaugurat, ține tot de AFI Romania.

  „Suntem foarte bucuroși să fim aici. Am preluat acest teren în urmă cu aproximativ 15 ani, iar în acești 15 ani am analizat momentul propice și conceptul potrivit ca să demarăm investiția. Acum suntem în stadiul în care am găsit produsele necesare, conceptul necesar care să se potrivească în această zonă centrală. Am avut la început niște dificultăți cu retalierii, care erau deja angajați în alte proiecte, dar acum avem marea majoritate a spațiilor care urmează să fie închiriate deja contractate. Retailerii care urmează să fie chiriașii noștri sunt branduri mari, cunoscute la nivel internațional și sper să facă parte pe un termen lung din această comunitate. E foarte clar că având această parte mare de spații deja închiriate și contracte semnate pe termen lung arată încrederea pe care retailerii o au în locație, în noi și în administrație. Aș dori să profit de ocazie pentru a mulțumi în primul rând echipei AFI care a lucrat atât de mult la proiect până acum, avem o provocare mare în fața noastră, aceea de a respecta termenele și de a face față tuturor etapelor din fața noastră, aș vrea să mulțumesc partenerilor, retailerilor care deja au semnat contracte cu noi, iar o parte foarte importantă căreia îi datorăm succesul nostru este și primarul căruia îi mulțumesc personal pentru munca eficientă, deschiderea și sprijinul pe care ni l-a acordat până acum. AFI Arad va oferi o listă lungă de retaileri, de modalități de petrecere a timpului liber și tot felul de alte oportunițăți”, a spus Doron Klein, CEO – Afi Europe Romania & Czech Republic.

  După întâlnirea de la Primăria Arad, unde Călin Bibarț le-a înmânat simbolic ultima autorizație din șirul de documente necesare pentru începerea lucrărilor, a avut loc și o deplasare la fața locului, pe Calea Aurel Vlaicu, unde urmează să fie consturit AFI Arad. Acolo, în compania diferiților invitați, cei doi CEO sosiți la Arad, Doron Klein și Avi Barzilay, împreună cu primarul Călin Bibarț au semnat o scrisoare „adresată celor care vor deveni martori ai trecerii generațiilor”, pe care au inserat-o într-o „capsulă a timpului”. Cu ajutorul unui băiețel îmbrăcat în haine de șantier, capsula a fost așezată într-o groapă săpată în pământ, pentru a rămâne mărturie următoarelor generații.

  Viitorul parc de retail va ocupa o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane. În prezent, gradul de ocupare al proiectului este de 70%.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.