Accident ciudat lângă Sebiș! Ăsta nu a dat cu oiștea-n gard… El a dat chiar cu Mercedesul, de abia a mai putut tasta femeia 112 (Foto)

  de Lucian Dănilă | 25 ianuarie 2019, 7:15 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Au românii o expresie tare faină: „a dat cu oiștea-n gard”. Originea expresiei este ceva mai lungă: „a nimeri ca Ieremia cu oiştea-n gard”. În acele vremuri, un hoţ a furat nişte cai, cu căruţă cu tot, şi, fugărit de poteră, a dat cu oiştea câruţei într-un gard. Fireşte, a fost prins şi ce-a căpătat n-a împărţit cu nimeni, de unde şi expresia „a-l bate ca pe hoţii de cai”.

  Hoţilor li se spunea aramin, adică ”om rău, fără inimă”. Varianta în turceşte era harami, iar în bulgăreşte şi sârbeşte – haramia. Astfel la noi, Ieremia a devenit prototipul ageamiului, al fraierului, al nepriceputului. Numele Ieremia nu mai este prea des întâlnit la noi, că doar cine ar vrea să-i pună nume de fraier copilului său?

  Nu știm cum îl cheamă pe cel care a dat cu Mercedesul în gard. Cel mai probabil, nu e Ieremia, dar a făcut-o lată și la propriu și la figurat, că și-a cam lățit fața la „Merțan”.

  Iar bubuitura a fost grozavă, că a speriat o întreagă familie de abia a mai putut femeia săraca să tasteze 112.

  „În urma cu aproximativ 20 de minute, un echipaj al Detașamentului Sebis, cu o autospecială de stingere și modul descarcerare s-a deplasat in localitatea Bârsa unde un autoturism a ieșit de pe șosea și a intrat într-un gard”, ne-au scris cei de la ISU Arad acum vreo 20 de minute.

  „La fața locului a fost trimisa și o ambulanță de la SAJ Ineu. Din fericire, la fața locului echipajele de intervenție nu au găsit nici o victima. Apelul a fost făcut de către proprietara imobilului care s-a speriat”, spun cei de la ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bine că au venit vreo 3-4 mașini de poliție,daca nu era gardul unui mame de polițist,probabil nu trebuia sa vina nici una+ smurd și salvare ! Așa e când ești cineva in tara asta.Cum se aduna ei pentru un nimic,daca era gardul altcuiva nu se strângeau ca la nunta.Traiasca tara in care trăim că toți suntem pe neamuri/pile.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.