Absolvent al Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad premiat de Agenția Spațială Europeană

  de Special Arad | 5 octombrie 2014, 12:36 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Manuel Ciosici este  absolvent al Colegiului Naţional “Moise Nicoară”, iar acum este student în Danemarca, în cel de-al doilea an de masterat în „Computer Science” la Universitatea din Aarhus. Manuel este ,totodată, asistent universitar pentru departamentul „Ubiquitous Computing” și student programator pentru departamentul „Data Intensive System”.

  Echipa din care face parte, alături de trei danezi (Brian Frølund, John Nielsen, și  Mikkel Kringelbach), a câștigat premiul întâi la ediția a treia a competiției anuale „ESA App Camp”, eveniment desfășurat la centrul ESRIN al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) în Frascati, Italia. La competiție au participat douăzeci de dezvoltatori de aplicații din 11 țări.

  Concursul a avut ca țel a face utile datele de observare a Pământului (mai ales cele ce provin de la programul european de monitorizare a mediului, Copernicus) utilizatorului de zi cu zi, prin intermediul smartphone-urilor.

  În cadrul competiției au fost 5 echipe, fiecare având o săptămână la dispoziție pentru a creea o aplicație încadrată într-una dintre categoriile: gestionarea situațiilor de urgență și de salvare, mediu marin și transport maritim, stil de viață și turism, protecția mediului sau agricultură. Aplicațiile au fost jurizate de către membrii ESA, în funcție de nivelul de inovație, relevanța pentru programul Copernicus, valoarea care se ridică aplicația pe piață,  fezabilitatea conceptului și prezentarea generală.

  fieldsenseEchipa din care face parte Manuel Ciosici a câștigat competiția cu aplicaţia numită FieldSense, care propune utilizarea de date prin satelit privind disponibilitatea resurselor de apă și umiditatea solului. Aplicația este utilă pentru fermieri, în ceea ce privește irigația. „Aplicaţia lor ar combina informații provenite de la misiunea Sentinel-1 a cu previziunile meteo obţinute de sateliții meteorologici, pentru a oferi agricultorilor o analiză de teren privind umiditatea solului, ceea cearrezulta într-o mai bună utilizare a resurselor de apă. Membrii echipei câştigătoare au primit fiecare un premiu în bani în valoare de 625 €. Toate echipele au fost încurajate să aplice la unul din cele 19 Centre de Incubare pentru Afaceri (Business Incubation Centres) ESA pentru a-şi dezvolta ideile.”, explică ROSA.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.